Dragnea si-a trasat singur linia rosie

Chiar daca Dragnea e convins ca ”ceea ce s-a pornit nu se va opri”, mai ales ca a pornit atitea, bine ar fi sa nu treaca ”linia rosie”, aia de care tot el vorbea. Il vedem ca isi tot umfla muschii, face antrenamente cit e ziua de lunga la Gadea, dar nu invata din propriile prostii. Sa-ti trasezi singur linii rosii, e una dintre ele.

Andreea Pora 14.09.2017

De același autor

 

 

 

”Nu mai e mult, vor da socoteala, tara e  sugrumata, nu ne pot inchide pe toti”, ameninta Dragnea. Ce tare! Zici ca pune de-o  revolutie, ca-i seful unei celule ilegale de lupta cu dictatura comunista. Le spune molcom, alb ( ”eu nu urlu, nu tip”), pe sub mustata ii incolteste jumatate de zimbet, doar ochii il contrazic. Acolo se vede cit e nervos, de pus pe rele, pe razbunare. ” Ceea ce s-a pornit nu se va opri, sunt absolut sigur”. Toti cei care au mai mult de trei neuroni si cel putin o urmarire penala inteleg asta. O singura necunoscuta ramine: pina cind nu se va opri? Sau, mai bine spus: cind se va opri de ce se va opri? Caci va veni, totusi, si ziua aia, a oprelii.

 

Pentru Dragnea, Voiculescu si cei de teapa lor raspunsul e unul singur: atunci cind DNA, Parchetul general, Inalta Curte, justitia toata, ce s-o mai dam cotita, vor fi incatusate si ferecate intr-o camera din sediul de pe Kiseleff. Sau, pentru siguranta mai mare, in pivnita viloiului din Alexandria, sub paza. Asta pentru ca ele, institutiile statului, sunt dusmanii. E premiera epocii, in loc de lupta cu opozitia, avem lupta cu institutiile ramase inca in afara controlului PSD.  Ele trebuie descapatinate si aruncate  haitei penale flaminde. Niciun sacrificiu nu-i prea mic pentru o cauza atit de mare. Si cum ne-a explicat deunazi chiar Dragnea, are la dispozitie doua arme, parlamentul si PSD-ul. Dar ce arme! Doar cind le vezi in actiune intelegi mai bine ca sunt doua sabii in aceeasi teaca. A lui Dragnea.

 

Ce frapeaza  in primul rind e ca baietii astia cu dosare lucreaza cu o febrilitate de parca vine Irma peste ei. Si chiar vine, daca n-o rezolva cu justitia cumva. Nu trece o zi fara sa mai puna pe masa ceva. Nici n-au ispravit bine”comisia sufrageria”- aia care a tras inteleapta concluzie ca Basescu si Boc, ditamai  grupul infractional, au fraudat alegerile din 2009 pentru ca au demis ministrii PSD care, sa vezi nazdravanie, tocmai plecasera de la guvernare cu catel, purcel si scandaloi-, ca l-au si scos pe sereistul penal Daniel Dragomir la inaintare. Omul s-o fi cerut probabil si singur din moment ce are termen la Curtea de Apel peste trei zile. Dragomir ăsta e de mare incredere, nimic de zis, doar el e cel care tranzactiona cu partenerii israelieni de la Black Cube, ( AICI si AICI) pe  sute de mii de euro, spionarea si calomnierea lui Kovesi. Daca insusi Dragomir spune ca procurorii scriau rechiziorii dupa dictarea lui Coldea si le semnau ca primarii din Teleroman, iar judecatorii dadeau mandate pe siguranta nationala tot la ordinul  lui Coldea, e clar ca grozavia nu poate fi masurata cu instrumentele obisnuite. Cu probe, adica. La capitolul  asta, Dragomir e chiar de neegalat, a publicat pe noul sau ”blog oficial” niste dovezi de au intepenit si cainii in coada: doua mandate de interceptare de prin 2009-2011- anonimizate, evident, sa nu se vada ca provin chiar din dosarul propriu  sau al vreunui cunoscut-, cerute de Kovesi in 2014 de la Inalta  Curte. Ca la vremea aia serviciile se ocupau si de coruptie si uitau uneori, ce-i drept, sa trimita inregistrarile la procurori, lucru de care pina si Daniel  Morar s-a plins, ca Laura Kovesi n-a facut nimic ilegal cerind din urma mandatele, guru Dragomir  nu mai spune. Si de ce ar face-o? Doar nu adevarul conteaza in toata povestea.

 

Cu o incintare prost ascunsa, Dragnea a cerut imediat Comisiei SRI, unde tocmai l-a instalat sef in locul inlacrimatului Tutuianu pe partenerul de viata si mitocanii al Olgutei Vasilescu, sa-l cheme rapid  la audieri pe Dragomir. Si pe altii, al caror  nume nu-i greu de ghicit. O simpla fandoseala, pentru ca la Comisia SRI audierile nu sunt publice, deci circoteca nu poate face ocolul televiziunilor si nu-si atinge unul dintre scopuri.

 

Asa ca ne paste pe toti o noua comisie speciala, care, se subintelege, va purta numele lui Dragomir, biluta de aur a regimului Dragnea. Kovesi si Coldea vor fi iarasi somati sa se prezinte si, de data asta, probabil  ca o vor face. Pentru ca binomul rosu Dragnea-Tariceanu a mutat rapid: a sesizat CCR cu un conflict intre puterile statului, reclamindu-l pe Lazar ca nu a luat masuri impotriva lui Kovesi si nu a predat comisiei dosarul alegerilor din 2009, clasat. CCR probabil a primit deja decizia in plic de la Dragnea si Tudorel Toader, asa ca nu-i ramine decit transcrisul si punerea la index a opiniei separate pe care, previzibil, o va face Livia Stanciu. In fond, sunt si ei oameni, au schelete in dulapurile ramase la partid sau la fostul loc de munca. De altfel, Dragnea cu intuitia sa inegalabila a si spus ”Judecătorii CCR nu mai sunt în câmpul tactic”. Ceea ce e perfect adevarat, au intrat in capul tactic al PSD si acolo vor ramine pina la uraganul viitor.   

 

Cu decizia CCR la purtator, Dragnea si anexa lovesc mai multe tinte. Primo, ii pot acuza pe Kovesi si Lazar de incalcarea cu premeditare a Constitutiei, ceea ce pentru evaluarile care sunt pe teava Inspectiei judiciare, s-o recunoastem,  e mana ceresca. Tudorel Toader ne va recita iarasi articole si alineate, ne va da exemple europene, americane si extraterestre si va trage concluzia ca cei doi procurori sefi sunt niste recidivisti si trebuie demisi. Secundo, se naste un precedent, periculos, zicem noi, exemplar, vor spune ei: procurorii ar putea fi  obligati  sa aduca la comisiile speciale-  unele pot fi inventate ad hoc pentru niscaiva penali- dosarele acestora. Eventual, cu interceptari si declaratii de martor cu tot. Ce zi mareata ar fi aia pentru penali, justitie, stat de drept si democratie! Putina imaginatie, va rog!

 

Cum spuneam, Dragnea lucreaza pentru tara, n-are  somn, nu-i mai tihneste nici  macar in Brazilia, asa ca a mai nascocit o comisie, una pentru SIPA. Nu de capul lui, desigur, ci la cererea poporului pesedist, reprezentat de publicatia Evenimentul zilei, care in loc de pui vii naste comisii. Andronic - pe care, ghinion sa fie?, l-a dat in git chiar Basescu ca e ”sursa” pentru SRI, ca isi facea veacul si isi bea coniacul in biroul lui Coldea-  obtine a doua comisie de ancheta. Nu-i cam mult totusi pentru o ”sursa” fie ea si (ne)acoperita ? La comisia SIPA un singur lucru va fi interesant: daca va fi chemata si madam Stanoiu, mama si tata arhivei in perioada Nastase, sau doar Macovei care i-a pus lacatul. Cu ocazia asta poate il audiaza si pe mister Toader sa ne povesteasca pe indelete cum de-a plecat si pe ce traseu un document strict secret de la el din minister direct in paginile inculptului sef la  Evz.

 

Ce sa mai discutam de scandalul provocat la Inspectia  Judiciara, alt front deschis de PSD in pregatirea operatiei de subordonare totala  prevazuta  de legile lui Tudorel Toader. Ideea n-a fost totusi prea buna, pentru ca cele doua tabere- pupatorii  de inel pesedist, in frunte cu Netejoru ( asa o fi indicatia primita  de la fratii masoni?) si ceilalti-  se infrunta, iar raportul de forte nu e clar. Cum nu e nici raportul de evaluare DNA. Sa fim seriosi, pe termen scurt pentru asta se da batalia  acolo. Din  pacate pentru ei a aflat tot tirgul, asa ca evaluarea e cu bulina rosie si s-ar putea sa ingroape sub darimaturi pe cine te astepti mai  putin. N-ar fi prima oara.

 

Una peste alta, chiar daca Dragnea e convins  ca ”ceea ce s-a pornit nu se va opri”, mai ales ca a pornit  atitea, bine ar fi sa nu treaca ”linia rosie”, aia de care tot el vorbea. Il vedem ca isi tot umfla muschii, face antrenamente cit e ziua de lunga la Gadea, dar nu invata din propriile prostii. Sa-ti trasezi singur linii rosii, e una dintre ele.

 

Sa nu stie ca in octombrie s-a anuntat vreme buna, studentii se intorc de pe coclauri, iar  elevii sunt deja la scoala? Sa nu fi aflat ca devalizarea bugetului si jaful la drumul mare al companiilor de stat cit de cit profitabile nu sunt chiar pe gustul publicului?  Sigur, sunt lucruri pe care nu le poti afla din intilnirile cu țuțerii din teritoriu, sau din linguselile zemoase ale celor  de la centru. Si nici in mijlocul de transport numit elicopter. De acolo, de sus, liniile rosii nu se vad clar. Risti sa le calci cu șenilele.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22