Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Reuniune de urgență a Consiliului ONU după atacul nord-coreean deasupra Japoniei
Dora Vulcan - - - -
2017-09-15
International
0

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență vineri după un nou tir de rachetă nord-coreean, de astă dată deasupra Japoniei, a informat președinția acestuia, potrivit AFP.

 

 

 

 Reuniunea va începe la orele 15.00 (19.00 GMT), a adăugat președinția etiopiană a Consiliului de Securitate.

 

Un diplomat a precizat că aceasta se va desfășura cu ușile închise.

 

Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă balistică cu rază medie de acțiunea deasupra Japoniei care s-a prăbușit în mare la est de arhipelagul nipon, a informat Comandamentul operațiunilor militare americane din Pacific (PACOM), transmite Agerpres.

 

Atacul survine după ce Coreea de Nord a fost ținta unei serii de sancțiuni din partea Națiunilor Unite date în urmă cu trei zile

 

 

Coreea de Nord a primit interdicție, din partea Consiliului de Securitate al ONU, pentru exporturile de textile. De asemenea, este redusă aprovizionarea cu petrol si gaze.

 

 

Aceasta a opta serie de masuri și este consecința testului nuclear făcut de regimul de la Phenian pe 3 septembrie, transmite AFP.

 

 

ONU intenționează, astfe, să determine Phenianul sa-si negocieze programele de inarmare nucleara si conventionala, considerate o amenintare la adresa stabilitatii lumii.

 

 In opinia Statelor Unite, Regatului Unit, Frantei, sau Italiei, rezolutia adoptata luni este "foarte solida", "echilibrata" si permite ONU sa-si afirme "unitatea" si "hotararea".

 

 

TAGS : coreea de nord atac Japonia onu sanctiuni exporturi textile importuri gaze si petrol
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2166
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22