Petre Daea, cu viclenie, despre fiica-angajată a sa: Încearcă să-și găsească rostul în viață

Dora Vulcan | 15.09.2017

Pe seama lui Petre Daea s-au făcut glume, declarațiile sale au ajuns virale și au făcut deliciul internetului, de la plapuma cu care a vrut să-i îmbrace pe jurnaliști până la oaia care unește generații. Daea dovedește, însă, că joacă un rol și că o face cu abilitate.

Pe aceeași temă

Adică este un manipulator.

Ministrul Agriculturii dovedește că interpretează cu viclenie un rol și că facem o mare greșeală atunci când îl tratăm ca pe un inofensiv autor de declarații de-un umor involuntar. Nimic nu e ”involuntar” la Daea. Rolul pe care-l joacă a fost pe deplin devoalat joi, la comentariul pe care l-a făcut faptului că fiica sa lucrează în subordinea tăticului. Întrebat de jurnaliști cum explică acest nesemnificativ detaliu ascuns cu abilitate până acum, Daea a interpretat cu viclenie rolul tăticului grijuliu pentru viitorul propriului copil, făcând-o apoi pe adeptul unor mari repere de exigență morală și profesională față de același copil. Declarația sa e demnă de unul dintre personajele lui Shakespeare. A propos: fiica a studiat literatură comparată la Universitatea Americană - dar nu din patria lui Faulkner și Whitman ci la Paris - și inginerie economică la cea din București. Așa scrie pe pagina ei de socializare. Cu toate acestea, această demnă urmașă a lui Charles Drouhet și cu o pregătire transdisciplinară a părăsit teritoriul literaturii comparate pentru a fi ”jurnalist” la...o agenție de stat, pentru finanțarea investițiilor rurale. Deși tăticul ei, domnul ministru, spune că ar fi ”referent” - e drept că, recunoaște chiar el, nu prea știe ce face ea pe-acolo. Așa e cu sinecurile: niciodată nu prea știi pentru ce ai fost angajat, singura certitudine este ziua de salariu. La aceste agenții de investiții rurale trebuie că se face presă. Marea presă. Că așa e cu jurnalismul ăsta. Începe pe la agenții. De finanțare a investițiilor rurale. Și probabil tăticul s-a gândit să-i dea o plapumă, să se imbrace.

Nevasta lui Daea conduce o direcție în APIA, de management a resurselor umane. Adică la selecția de cadre a celor care dau banii pentru subvențiile din agricultură, da?

 

 

 

Joi, Daea a făcut o declarație abil interpretată, pentru a scuza angajarea fiicei, după o pauză consistentă în care a fost evident că a încercat să se replieze pentru a decide în ce registru își va interpreta discursul, ceea ce denotă o abilitate îndelung exersată a celui considerat până acum, pe nedrept, cel puțin naiv.

 

 

Întrebat dacă fiica sa este angajată în Ministerul Agriculturii, Petre Daea a recunoscut că aceasta lucrează „la o unitate subordonată”, de câteva luni de zile.

 

„Este un referent la o unitate subordonată”, a spus ministrul Agriculturii. 

 

 

Întrebat de cât timp lucrează fiica în unitatea subordonată lui, Petre Daea a răspuns: „De câteva luni de zile. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Şi este un copil care ca şi dumneavoastră încearcă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru ca este firesc, este natural”.

 

 

 

Jurnaliștii au încercat să afle de la ministru și cu ce se ocupă mai exact fiica sa, dar Daea a ocolit cu maximă abilitate făcând-o pe neștiutorul și pozând în părintele cu înalte repere de exigență profesională:

 

 

 

„E treaba celor care îi dau de lucru, eu nu ştiu ce face. Şi m-aş bucura să facă ceea ce trebuie şi m-aș bucura și m-ar interesa să facă ceea ce i se spune”, a spus ministrul Agriculturii.

 

 

 

Soția lui Petre Daea, Camelia Luchian, este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

 

 

 

 

Dani Daea se pretinde a fi jurnalist: la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

 

 

Cel puțin așa scrie pe pagina sa de Facebook Dani Daea. Ea ascunde, însă, locul în care lucrează, din subordinea tăticului. 

 

 

 

 

 

Ea ar fi studiat literatură comparată la Universitatea Americană de la Paris și inginerie economică la Univeristatea din București.

 

 

Dar se declară ”jurnalist” la o Agenție de Finanțare a Investițiilor Rurale. Deși tăticul ei spune că este referent.

 

 

 

Ca să ne menținem în registrul de comunicare în online, există un singur comentariu adecvat: LOL!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22