Cel putin 22 de raniti in urma atacului terorist din metroul londonez. Sunt cautati vinovatii

D.v./ E.b. | 15.09.2017

Un recipient a explodat intr-o garnitura de metrou din Londra, vineri dimineata, la statia Parsons Green, din sud-vestul capitalei britanice. Cel putin 22 de oameni au fost raniti, fiind transportati la spital.

Pe aceeași temă

 

 

Mai multe persoane au suferit arsuri pe fata, potrivit martorilor citati de presa britanica. Politia trateaza incidentul ca pe un act terorist si cauta vinovatii.

 

Explozia a avut loc in jurul orei locale 08:15 (ora 10:15, ora Romaniei - n.red.), la circa un kilometru distanta de stadionul Stamford Bridge al echipei Chelsea Londra.

 

UPDATE 14:55 - Numarul ranitilor este de 22, potrivit oficialilor britanici. Pe langa cei 18 care au fost transportati la spital, alti 4 s-au prezentat acolo pe propriile picioare.

 

14:25 - Scotland Yard transmite ca explozia a fost declansata de un dispozitiv improvizat.

 

13:48 - Primarul londonez Sadiq Khan a declarat ca orasul sau "nu va fi niciodata intimidat sau invins de terorism".

 

13:44 - Premierul britanic Theresa May a convocat de urgenta comitetul COBRA al Guvernului, urmand a conduce intalnirea.

 

13:40 - Adjunctul sefului politiei metropolitane a declarat ca 18 persoane au fost spitalizate, insa nu a precizat care este numarul total al ranitilor.

 

12:55 - Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, sustine ca niciun roman nu se afla printre raniti.

 

"Printre persoanele care au suferit arsuri nu sunt romani, din cate informatii am eu pana in acest moment. Noi avem acolo, la Politia Transporturi Londra, un ofiter detasat. El e la locul faptei si ne tine la curent cu evolutiile", a precizat Mihalache.

 

12:17 - Explozia este considerata act terorist, iar autoritatile il cauta pe proprietarul bagajului.

 

11:57 - Iata si un clip cu recipientul care arde in continuare:

 

11:46 - Surse citate de The Telegraph sustin ca pachetul ar fi continut substante chimice nocive.

 

11:32 - Un pasager sustine ca explozia a fost urmata de o minge de foc si ca oamenii au sarit in vagon, prin usa deschisa. Cei prezenti s-au panicat si au inceput sa tipe, iar unii martori sustin chiar ca a avut loc o mica busculada.

 

 

11:28 - Zona a fost izolata de fortele de ordine, iar politia a demarat o ancheta.

 

11:24 - Agentia Reuters scrie ca este vorba despre sase ambulante, un elicopter si echipaje de pompieri care sunt prezente la fata locului. De asemenea, unele persoane au arsuri la picioare, iar o femeie ar fi suferit rani din cap pana in picioare.

 

11:22 - Linia District a fost suspendata in vestul Londrei.

 

11:19 - La fata locului au sosit echipaje de politie si de ambulanta.

 

11:15 - In presa a aparut si o imagine cu recipientul explodat, care seamana cu o galeata mare si alba, iar langa ea sunt bucati care ard. Recipientul se afla langa o usa, iar in jur nu pareau sa fie pagube.

 

 

UPDATE: Autoritățile britanice spun că există suficiente dovezi pentru ca ancheta să fie făcută ca pentru un ”incident terorist.”

 

Este o linie de metrou care iese la suprafață, unde s-a și produs explozia, ceea ce a permis intervenția cu ușurință a ambulanțelor. O femeie a primit ajutor direct  pe peron. Nu sunt morți dar unele persoane rănite au suferit arsuri grave la nivelul feței. În aceste momente se verifică întregul metrou. O găleată albă din plastic, dintr-o sacoșă de supermarket, a produs explozia. Pare un mecanism explozibil improvizat dar autoritățile nu au făcut, încă, niciun comentariu.

 

 

 Martorii povestesc că a explodat un recipient alb. Se pare că recipentul conținea o substanță chimică puternic inflamabilă. „S-a provocat o minge de foc și am sărit pe ușa deschisă”, a povestit un martor pe Twitter, transmite Digi 24.

 

În imagini postate pe Twitter se poate vedea cum o femeie primește îngrijiri medicale pe trotuar de la serviciile de urgență.

 

Mai mulți călători au suferit arsuri la nivelul feței într-o explozie produsă vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, a relatat cotidianul londonez Metro pe pagina sa de internet, informează Agenția de presă Reuters. Poliția a anunțat că este la curent cu un incident produs în stația Parsons Green din West London, transmite Agerpres.

 

 

 

Mai multe ambulanțe și forțe speciale s-au deplasat la locul incidentului. 

 

 

 


Deocamdată, nu se cunoaște natura exploziei, produsă la oră de vârf. 

 


 

 

 

 

 

Circulația metroului a fost suspendată în zonă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22