Numiri controversate la Transelectrica: Fara experienta in domeniul energetic

E.b. | 15.09.2017

Prima decizie majora luata de Gheorghe Simon, noul ministru al economiei, a fost schimbarea unor membri din Directoratul Transelectrica.

Pe aceeași temă


 

Mandatul acestora expira, insa decizia a fost sa nu mai fie prelungite, fiind inlocuiti cu Florin Cristian Tataru, Dan Valeriu Ardelean si Andreea Georgiana Florea. 

 

Niciunul dintre acestia nu are experienta in domeniul energetic. Ba mai mult, Florin Cristian Tataru este un politician controversat din Maramures, de unde este si actualul ministru, fiind acuzat in trecut de rapirea unui om si amenintarea acestuia cu pusca, conform HotNews.

 

Florin Cristian Tataru (50 de ani) a fost deputat PSD de Maramures in doua legislaturi (2008-2012 si 2012-2016). In prezent este director economic al Directiei Silvice Maramures. Aceeasi functie a detinut-o si inainte de a fi ales deputat. A studiat la Academia de Studii Economice Bucuresti. Tataru a fost implicat intr-un mare scandal, fiind acuzat, in 1998, de rapire. Un articol din Evz arata ca in acel an, Tataru si un asociat al sau la firma Nordia Trade Group au rapit un inginer, din cauza unor neintelegeri, l-au dus in padure si i-au bagat teava unei pusti in gura. Dosarul penal deschis in acest caz a fost inchis deoarece partile implicate "au cazut la pace". Reamintim ca noul ministru al economiei este vicepresedintele PSD Maramures.

 

Dan Valeriu Ardelean (48 de ani), din Oradea, este consultant in proiecte de amenajari interioare. In prezent este director in cadrul SC DAV Project& Consulting SRL. A studiat la Universitatea de Vest, Timisoara.

 

Andreea Georgiana Florea (37 ani) a lucrat in perioada aprilie 2015- iulie 2017 la Autoritatea de Supraveghere Financiara, fiind responsabil cu educatia financiara. In perioada 2012- aprilie 2015 a fost director adjunct in cadrul Institutului de Management in Asigurari, iar intre 2008 si 2012 a fost director in cadrul Bancii Romanesti. Are studii la Universitatea Romano- Americana, Facultatea de Relatii Comercial Bancare Interne si Internationale.

 

Cei inlocuiti sunt Constantin Vaduva si Octavian Lohan, cel din urma avand o experienta vasta in domeniul energetic, detinand multi ani la rand functii de conducere in Transelectrica. Un al treilea post era vacant. Pentru presedintele Directoratului, Corina Popescu, si un alt membru, Mircea Modran, au fost prelungite mandatele cu patru luni.

 

Decizia a fost luata vineri de catre Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, insa la solicitarea noului ministru al economiei,conform HotNews. Ministerul Economiei este actionar majoritar al Transelectrica. Mandatele noilor membri ai Directoratului sunt provizorii, pe o perioada de 4 luni incepand cu data 17 septembrie 2017, cu posibilitate de prelungire pentru inca doua luni. 

 

Gheorghe Simon a preluat functia de ministru pe 12 septembrie dupa ce Mihai Fifor a fost trecut la Ministerul Apararii. Simon este deputat PSD de Maramures, fiind si vicepresedintele PSD Maramures din 2010.

 

Potrivit unui articol al Gazetei de Maramures din 2006, Gheorghe Simon a fost cercetat pentru furt, alaturi de doi frati din clanul Horjenilor, cand era consilier judetean in Maramures. Simon a fost acuzat ca a furat un TAF, utilaj de transportat lemne. Atunci, Simon s-a aparat spunand “nu-mi sta in caracter sa fur TAF-uri”.

 

Publicatia locala ZiarMM.ro scria in aprilie 2013 ca un consilier local social-democrat din Viseu, Adi Filip, ii acuza pe primarul Vasile Coman si pe deputatul Gheorghe Simon ar fi primit spagi din partea unui director tehnic in cadrul Directiei Silvice Maramures, pentru a-si pastra postul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22