Problema migranților:Merkel avertizează Ungaria cu consecințe financiare dacă sfidează UE

Dora Vulcan | 17.09.2017

Ungaria ar putea suporta consecinte financiare daca sfideaza o decizie a Curtii de Justitie a UE care o obliga sa accepte cota ce i-a fost alocata din randul refugiatilor sositi in Europa.

Pe aceeași temă

 

 

 

Avertismentul aparține cancelarului german Angela Merkel, într-un interviu dat unui cotidian reginal, scrie Reuters, preluată de Hotnews.ro.

 

 

"Oricine respinge aceasta solidaritate trebuie sa accepte ca nu va fi fara consecinte, inclusiv pentru negocierile asupra sprijinului financiar viitor", a declarat Merkel in interviul acordat ziarului Nordwest Zeitung si publicat vineri.

 

Tonul mai dur adoptat de Merkel, care vine cu o saptamana inainte de alegerile legislative in care aceasta candideaza pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, reflecta pozitia lui Martin Schulz, rivalul sau social-democrat, care e de mult timp un critic vehement al stilului nativist al lui Orban.

 

 

Peter Szijjarto: Ungaria da dovada de o "solidaritate exceptionala" fata de Germania

 

 

Ungaria da dovada de o "solidaritate exceptionala" fata de Germania, in conditiile in care contribuabilii ungari platesc pentru a proteja granitele tarii, protejand astfel Germania impotriva imigratiei ilegale, a declarat sambata ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, in legatura cu declaratiile Angelei Merkel, relateaza agentia maghiara MTI, citata de Agerpres.

 

"Ungaria a cheltuit peste 800 de milioane de euro pentru protectia frontierelor si nu a primit niciun ajutor", a spus Szijjarto.

 

El a salutat totodata sprijinul in crestere pentru pozitia Ungariei in ceea ce priveste migratia in ultimii doi ani.

 

"Guvernul ungar a spus de la inceput ca nu este nevoie sa fie aduse probleme aici, ci sa se ofere ajutor in locurile unde exista probleme", a spus el, referindu-se la migrantii care fug din zone de conflict pentru a ajunge in Europa.

 

Ministrul a subliniat ca Germania este un partener economic important pentru Ungaria.

 

"Companiile germane iau o mare parte din fondurile UE destinate Ungariei, insa nu ne deranjeaza pentru ca ei angajeaza cetateni ungari, asa ca situatia este favorabila pentru toata lumea", a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22