Adevărul: Instituțiile statului, invadate de copii, nepoţi, soți, ex-soţi, concubini marca PSD

Dora Vulcan | 18.09.2017

De la fiice și amanți, până la foști soți și concubini, cu toții au fost aranjați în slujbe foarte bine plătite și - ceea ce este cu adevărat grav - de maximă responsabilitate față de cetățean.

Pe aceeași temă

 

 

 

Condiția e una singură: ca firele acestor legături să ducă spre PSD. Un tată ministru, o doamnă ministru, parlamentar - ceva. Pilă să fie. O documentare marca Adevărul.

 

 

Articolul se constituie ca o parafrază la cimilitura de un cinism desăvârșit care aparține deputatului PSD Eugen Nicolicea:    Dacă alegi o rudă genială, care a luat premiul Nobel, în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident ca nu e niciun conflict de interese.  

 

Despre Nicolicea avea să se afle la scurt timp că și-a plantat a doua nevastă, fostă jurnalistă, cunoscută pe culoarele Palatului Parlamentului, în consilii de administrație fără vreo legătură cu pregătirea sa profesională. 

 

 

 

Liderii PSD şi-au plantat în funcţii publice foarte bine plătite copiii, nepoţii, soţii şi soţiile. Lia Olguţa Vasilescu a dus impostura la un alt nivel: le-a găsit locuri călduţe atât fostului soţ, cât şi actualului concubin.

 

 Cei mai norocoşi copii de politicieni au primit cadou de la părinţii lor locuri în Parlamentul României. Următorii pe eşichierul imposturii politice sunt copiii care au fost angajaţi „doar“ în ministere, unele conduse chiar de părinţii lor. Din tabloul pilelor nu lipsesc soţii şi soţiile angajaţi în diverse instituţii ale statului, evident, pe salarii foarte mari. Din banii noştri.

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, recunoştea nonşalant ziele trecute că şi-a angajat fiica cea mică, Dana, chiar în ministerul pe care îl conduce.

 „Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Este un copil care, ca şi dumneavoastră, aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural“, a declarat Petre Daea. Ministrul Agriculturii are şi o fiică mai mare, Larisa Elena Popescu, care deţine firma „Piscicultorul“, care a luat în concesiune nu mai puţin de 505 hectare de bălţi piscicole în judeţul Dâmboviţa de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, aflată direct în subordinea Ministerului Agriculturii.

 

Judeţul Dâmboviţa este controlat politic de liderii PSD Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb, colegi de partid cu Daea.

 

Aşadar, Petre Daea este ministrul Agriculturii. Şi-a angajat una dintre fiice chiar la minister, iar cealaltă fiică face afaceri cu ministerul pe care îl conduce.

 

Unde credeţi că lucrează soţia? Este director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (API), subordonată tot Ministerului Agriculturii.

 

Fetele lu’ tata Adrian Ţuţuianu şi Florin Iordache sunt alţi doi miniştri PSD care au avut grijă ca fetele lor să ocupe funcţii la stat.

 

Ruxandra Ţuţuianu este angajată în funcţia de consilier juridic la Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea. În timpul protestelor faţă de Ordonanţa 13, fiica lui Ţuţuianu şi-a manifestat „scârba“ faţă de bucureştenii care au ieşit în stradă, „ca oile“.

 

Soţia lui Adrian Ţuţuianu este şi ea angajată la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, instituţie condusă chiar de liderul PSD între 2012 şi 2016.

 

La doar 25 de ani, Delia Iordache, fiica fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, are un parcurs profesional de invidiat. De la începutul anului, Delia Iordache lucrează la Cancelaria BNR. Iar înainte de a ajunge la banca centrală, Delia a fost referent în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relaţia cu Românii de Pretutindeni. 

 

 

Articolul integral, în Adevărul

 

foto: colaj Adevărul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22