Turcan: Liviu Pop poate fi forțat prin votul parlamentarilor să plece de la Educație

E.b. | 18.09.2017

Deputatul Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, susține că Liviu Pop, ministrul Educației, "va trebui" să-și dea demisia, iar în caz contrar să fie ''forțat'' prin votul parlamentarilor să plece.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul POP trebuie să răspundă în fața senatorilor cum este posibil ca probleme grave din educație să nu fie rezolvate și să se accentueze an de an, scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

 

Partidul Național Liberal susține moțiunea simplă pe educație prin care cere demisia ministrului educației. Astăzi, Liviu Pop va trebuie să-și dea demisia. De când a ajuns la Ministerul Educației problemele se țin lanț și nu a reușit să explice de ce elevii de clasa a V-a nu au nici în acest an manuale pe bănci, de ce a blocat auxiliarele fără să pună nimic în loc, de ce a amplificat politizarea în instituțiile de învățământ, de ce nu s-au ameliorat problemele cu autorizațiile ISU? Dacă va refuza să-și de demisia, acesta poate fi forțat prin votul colegilor de la toate partidele.

 

Problemele în învățământ sunt cronice. Anul acesta însă, cu actualul ministru al educației, se amplifică.

 

În ultimii 5 ani PSD și aliații săi au dat 6 miniștri ai educației. Fiecare ministru a uitat să pună elevul în centrul sistemului educațional și școala în centrul comunității. Fiecare a avut misiuni scurte și toxice pentru școala românească. Au politizat concursurile de directori de școli și inspectori. Au desființat comisii de etică și au modificat legislația pentru a-i salva de plagiat pe propriii colegi. Au dat ordonanțe de urgențe pe bandă rulantă cu un singur scop – să stopeze orice brumă de reformă și performanță în sistem. Au viciat licitații și au lăsat sute de mii de copii fără manuale, fără decontul transportului sau fără o alimentație diversificată în școli.

 

Au promis bani profesorilor, dar nu au prevăzut în bugete plata restanțelor în urma hotărârilor judecătorești. Au tot amânat plata lor și nu se vor sfii să o facă și pe viitor.

 

CITESTE POSTAREA RALUCAI TURCAN

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22