Coldea: Dragomir nu mi-a fost nici adjunct, nici consilier, nici mână dreaptă, nici mână stângă

Dora Vulcan | 19.09.2017

Fostul adjunct al SRI, retras în rezervă, a infirmat, într-un interviu acordat portalului ZIare.com, toate afirmațiile făcute pe seama sa de fostul ofițer operativ Daniel Dragomir, trimis în judecată de DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Fostul adjunct al SRI neagă de la faptul că Dragomir i-ar fi fost adjunct, calitate din care Dragomir susține că ar fi asistat la arestări ordonate de Coldea, până la legături de rudenie, vicioase sau doar importante pentru carieră, atribuite de Dragomir lui Coldea, și până la așa-zisul domiciliu din Corbeanca. Unde nu locuiește deși și-ar dori.

 

 

 

 

Cu privire la relația descrisă de fostul ofițer între DNA si SRI, Coldea spune:

 

Ceea ce am vazut public nu sunt nici dezvaluiri, nici informatii, ci dezinformari si minciuni ordinare (...) ceea ce am vazut, totodata, este un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confrunta, care este dispus sa recurga la orice mijloace, fiind folosit de altii, intr-un plan mai mare, usor de decriptat. In aceasta cheie, ma intreb: daca el avea cunostinta despre asa-zise abuzuri sau ilegalitati inca din perioada in care era ofiter activ, de ce nu le-a adus de atunci la cunostinta institutiilor abilitate? De ce nu a facut-o dupa plecarea din institutie, in ultimii patru ani, si a asteptat acest moment? Avea mai multe optiuni care sunt la indemana oricarui cetatean de buna credinta: departamentul de securitate interna al SRI, care nu se afla sub coordonarea mea, Comisia SRI din Parlament, CSAT, organele de aplicare a legii, CSM sau orice alta institutie abilitata de lege sa verifice aceste alegatii. Recunosc acest mod de operare.”

 

 

 

Cu Dragomir, spune fostul adjunct al SRI, a fost colaborator și s-a aflat în bune relații ”pana acum 12 ani. Am participat impreuna, in acea perioada, alaturi de alti colegi la o serie de activitati. Dupa numirea mea in functia de prim-adjunct, in 2005, era unul dintre zecile de ofiteri cu functie, grad si pregatire similare care nu a mai interactionat profesional in mod direct cu mine.

 

 

 

 Întrebat care e perioada în care Dragomir i-ar fi fost adjunct, Coldea spune:

 

 

”Nu a fost niciodata adjunctul meu si nici consilierul meu pe durata carierei lui in Serviciul Roman de Informatii. Ca sa fim bine intelesi nu a fost niciodata nici mana mea stanga, nici mana mea dreapta. (...) Aceste afirmatii aparute si intretinute in spatiul public fac parte dintr-o serie mai larga de minciuni de acest gen, de exemplu ca as fi ruda, var se spunea, cu un domn care isi desfasoara activitatea in industria medicamentelor. Precizez ca nu am nici un grad de rudenie cu persoana respectiva, care are acelasi nume cu al meu, nu il cunosc si nu l-am intalnit niciodata, iar acest lucru a fost verificat foarte riguros inclusiv la nivelul Comisiei de Control SRI. O alta minciuna din aceeasi serie, mediatizata de cei interesati, este ca as fi ruda, nepot sau ceva, a unui important general. Precizez si in acest caz ca nu exista nici o relatie de rudenie cu regretatul general si, de altfel, cu niciun alt general. Dupa cum as mai mentiona ca n-am locuit niciodata in Corbeanca si nici nu am vreo locuinta in acea zona, desi mi-ar placea”, a mai spus Coldea.

 

 

 

 

Dragomir și-a dat demisia motivând că este stresat și că vrea să intre în afaceri

 

 

 

Fostul adjunct al SRI infirmă și informația potrivit căreia demisia din SRI a dlui Dragomir, in 2013, ar fi avut legatura cu acuzatiile din dosarul penal deschis pe numele său și soldat cu o condamnare in prima instanta:

 

 

A plecat prin demisie, care este un act unilateral, cu motivatia declarata de a intra in business, pentru a obtine venituri mai mari in conditii de mai putin stres.”

 

 

 

Cât privește  ”implicarea unui ofiter, fie si in rezerva, in operatiuni cu astfel de organizatii (afacerea Black Cube n.r.), dincolo de faptul ca il dezonoreaza, este foarte grava. De aici probabil si atitudinea revansarda a lui si a altora care au avut legatura cu acest caz.

 

 

 

 

Minciuni abil ticluite

 

 

 

Coldea dezminte și afirmațiile făcute de Dragomir potrivit cărora Coldea ordona arestări de față cu el și că se întâlnea la el în birou cu ofițeri acoperiți:

 

 

”Este o minciuna. Va fi nevoit sa probeze si, la un moment dat, sa raspunda pentru a fi facut o astfel de acuzatie. A mai spus si alte minciuni la fel de periculoase si grave. Eu afirm in mod responsabil - si pot proba aceste lucruri - nu avea cum sa vada ofiteri acoperiti intrand sau iesind de la mine din birou. Pentru ca la mine in birou nu au fost ofiteri acoperiti. Este regula elementara a oricarui serviciu de informatii din lume, nici eu nu m-am abatut de la ea: cu ofiterii acoperiti nu se pot realiza intalniri operative in sediul central al institutiei. De aceea insist sa spun ca acestea sunt minciuni inabil ticluite.

 

 

interviul integral, pe Ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22