După modelul Ceaușeascăi, primarul Firea ne trimite la locurile noastre: rămâneți acasă

Dora Vulcan | 20.09.2017

Primarul general Gabriela Firea le cere bucureștenilor să rămână acasă miercuri seara, având în vedere avertizările meteorologice.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Ce face primarul unei capitale europene, inapt să gospodărească un oraș? Bagă spaima în locuitori și le cere să se baricadeze în case pentru a face față riscului unei furtuni. ”Chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații." Serios? Și care sunt acelea din moment ce suntem în pericol dacă nu stăm pe la casele noastre?

Se știe cu musca pe căciulă? Ceva porți de intrare făcute pe bani grei fără respectarea condițiilor tehnice? Ceva bannere montate de mântuială pe șpagă sau de firmele de casă ale PSD?

Sindromul drobului de sare: băgăm spaima în populație ca să părem grijulii și responsabili. Ca să se poată scutura de responsabilitate dacă ne pică în cap vreo lucrare de mântuială și să poată spune ”v-am spus eu”?

Când ar fi fost mai simplu să depună mărturie pentru lucrări făcute cu responsabilitate sub oblăduirea sa. Sau nu?

Se repetă aberația trimiterii acasă a elevilor care nu au putut face față nămeților pentru că primărița era prea ocupată să facă transmisiuni în direct de la deszăpezire. Mergeți la locurile voastre, tovarăși. Alo!

 

 

 "Aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații", a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei, transmite Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22