Robert Cazanciuc, fost titular la Justiție, audiat în secret la DNA. Acum ridică imunități

Dora Vulcan | 20.09.2017

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției între 2013-2015, este audiat în acest moment de procurorii DNA. Informația a fost furnizată României libere de surse judiciare, care susțin că audierea ar avea legătură cu o hotârâre de guvern pe care acesta ar fi avizat-o, scrie Sabin Orcan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Interesant este că prezența lui Cazanciuc în sediul central al DNA nu a mai fost anunțată presei, așa cum se întâmpla de obicei în cazul politicienilor chemați la audieri, remarcă România liberă.

 

 

Potrivit acelorași surse, fostul ministru al Justiției ar fi folosit o altă intrare în clădirea situată pe strada Știrbei Vodă din Capitală.

 

Cazanciuc este de câteva luni președintele PSD al Comisiei Juridice a Senatului, adică exact comisia care trebuie să avizeze ridicarea imunității parlamentare. În această calitate, el tocmai s-a întâlnit cu reprezentanții MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene privind Justiția din România.

 

Deși considerat omul lui Ponta, cu a cărui verișoară este căsătorit, Cazanciuc a rămas în PSD după ruptura creată în partid în urma căderii Guvernului Grindeanu.

 

Audierea sa vine la numai două zile după cea a fostului premier, pe care procurorii l-ar fi chemat să depună mărturie în dosarul Teldrum-Dragnea

 

Cazanciuc a avut o carieră politică fulminantă după ce a părăsit postul de relaționist din Parchetul General unde se ocupa în mandatul sinistrului Joița Tănase ( autorul vestiteti antepronunțări împotriva incomodului procuror Lele și în mandatul căruia  a fost ”sinucis” procurorul Panait) de relațiile cu presa în subordinea procurorului Angela Nicolae, condamnată pentru corupție. 

 

Ulterior, a devenit mâna dreaptă a lui Ponta la Corpul de control al premierului Adrian Năstase, condamnat de două ori pentru corupție - primul premier pușcăriaș al României după 1989. Apoi a fost răsplătit cu postura de soț al verișoarei lui Victor Ponta și apoi cu funcția de ministru de Justiție în mandatul premierului Victor Ponta. Ca un interludiu între cele două posturi, Cazanciuc a fost secretar general în ministerul Afacerilor Externe, recomandat lui Traian Băsescu de ministrul de Externe de la acea vreme, Teodor Baconschi. Așadar, o carieră politică transpartinică, docil-obedientă între PDSR (actualul PSD) și PD. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22