Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord după discursul lui Donald Trump de la ONU: „Câinii latră, caravana trece”
Dora Vulcan - - - -
2017-09-21
International
1

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "lătrat de câine" ameninţările lansate de preşedintele SUA Donald Trump la adresa Coreei de Nord în discursul rostit la ONU, aceasta fiind prima reacţie a unui reprezentant al regimului de la Phenian, transmite BBC, citat de News.ro.

 

 

 

 Trump a afirmat în discursul rosit la Adunarea Generală ONU că va distruge complet Coreea de Nord, dacă ameninţă SUA sau aliaţii săi. Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, lângă sediul ONU din New York: "Există un proverb care spune „Câinii latră, caravana trece".

 

"Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează", a continuat el.

 

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că "omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său", Ri Yong-ho a spus: "Îmi pare rău pentru consilierii săi".

 

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

 

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”). În acest prim discurs la ONU, Trump a catalogat Guvernul Coreei de Nord drept un ”regim depravat”.

 

El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

 

 

background

 

  • La ONU, Trump susţine că va «distruge total» Coreea de Nord, condusă de «un regim vicios»

 

 

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

 

 

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

TAGS : onu sua coreea de nord reactie
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-09-22
Nimeni nu are ac de cojoc pentru aceasta groteasca marioneta bolsevica de la Phenian?!? Daca planeta toata a ajuns sa fie tinuta in sah de o tara de trei bani, e de rau. De fapt, Coreea comunista e un pitic manuit de la spate de chinezi si de rusi, pentru a tine lumea libera in sah. Pierde rusul Ucraina, ii ameninta piticii de la Phenian pe americani ca le da cu bomba atomica in cap. Rusii inca nu s-au saturat de tembelul de Putin?!
Total 1 comments.
Mai multe din International
1994
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22