Justificările lui Pop: licitația pentru manualul de educație fizică era deja lansată

Dora Vulcan | 22.09.2017

Ministerul Educatiei, Liviu Pop, s-a aparat, vineri, impotriva ironiilor si nemultumirilor din spatiul public cu privire la inlocuirea manualelor scolare cu ghidurile introductive pentru clasa a V-a si la manualul de sport.

Pe aceeași temă

 

 

 Acesta a spus ca licitatia pentru manualul de sport era deja lansata in momentul in care a preluat mandatul de ministru si ar fi fost ilegala oprirea acesteia. Totodata, Pop a subliniat ca Legea achizitiilor publice nu prevede un termen limita pentru finalizarea contestatiilor sau reluarea licitatilor. Saptamana viitoare, Legea manualului va fi lansata in dezbatere publica.

 

“Legea achizitiilor publice nu prevede un termen limita pentru finalizarea contestatiilor sau reluarea licitatilor”, a spus ministrul Educatiei, motiv pentru care a apelat la masura compendiilor introductive.

 

Cu privire la manualele de educatie fizica si sport, Liviu Pop a subliniat ca a fost obligat sa continue licitatia, altfel ar fi incalcat legea, dand de inteles ca este discutabila calitatea acestor manuale.

 

“In momentul in care am preluat mandatul de ministru, licitatia pentru manualul de educatie fizica si sport era deja lansata. Ea nu poate fi oprita decat cu incalcarea articolului 212 din Legea 98/2017  privind achiziitiile publice, prin urmare decizia de introducere a manualelor de educatie fizica rezulta din obligatia prevazuta la articolul 69 din Legea Educatiei Nationale din 20111, care nu prevede o exceptie pentru nicio disciplina, referitor la introducerea manualelor scolare. Sigur, putem discuta cu privire la calitatea acestor manuale. Tocmai din acest motiv ne dorim sa nu se mai intample. Acesta este motivul pentru care lansam in dezbatere publica Legea manualului scolar”, a declarat Liviu Pop., citat de Hotnews.ro.

 

Ministrul Educatiei a mai spus ca isi doreste competitie intre autori, pentru ca, timp de 20 de ani, competitia dintre edituri nu a dat rezultate. “Elevii au pierdut. Baronii editurilor au castigat”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22