Ministrul Mihai Fifor s-ar fi întâlnit la Washington cu Burci și controversatul Elliott Broidy

Dora Vulcan | 23.09.2017

Ministrul Apărării Mihai Fifor ar fi avut, în timpul vizitei sale oficiale din SUA și o o intalnire neoficiala, in afara programului oficial transmis public, cu Cristian Burci și controversatul lobbyst Elliott Broidy, informează Realitatea TV și România Curată.

Pe aceeași temă

 

 

Pranzul ar fi avut loc dupa intalnirea ministrului Apararii cu reprezentanti a trei companii americane din domeniul industriei de aparare - Raytheon, Lockheed Martin si Bell Helicopters, transmit Realtiatea TV și România Curată.

 

 Ministrul Apărării Mihai Fifor a avut o intalnire saptamana aceasta cu secretarul american al Apararii, James Mattis, in care a fost abordata si tema luptei anti-coruptie.

 

 

Despre Broidy, HotNews relata la începutul anului că a fost cel care a organizat deplasarea lui Liviu Dragnea la Washington, in care acesta s-a vazut cu presedintele Trump intr-un restaurant.

 

 Broidy a fost vicepresedinte al Fondului pentru Victoria lui Trump, o asociaţie condusă de Reince Preibus, până de curând şeful de cabinet al celui devenit între timp preşedintele SUA. Broidy face parte din boardul Coaliţiei evreieşti republicane.  

 

Potrivit cotidianului israelian Haartez, în 2009, Broidy a fost demis din funcţia de preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital după ce a fost acuzat şi a admis că a plătit aproape 1 milion de dolari mită către oficiali ai statului New York şi manageri ai fondurilor private de pensii.

 

 

 

 Burci este un om de afaceri apropiat de PSD. Numele lui apare în dosarul privind finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană din 2009, finalizat cu condamnarea fostului trezorier al PSD, Gheorghe Bunea Stancu şi a miliardarului Ioan Niculae. De altfel, Burci a fost audiat ca martor la DNA şi la instanţă.

 

“Bunea-Stancu voia să aducă în partid trei, patru mari oameni de afaceri care să susţină partidul. Am avut o discuţie mai veche. (…) Se referea la sprijinul partidului de către oamenii de afaceri, iar cei din urmă să fie sprijiniţi de partid prin contracte. (…) Pe vremea aceea Victor Ponta era şeful PSD. Discuţia a avut loc în 2010, după alegeri”, a spus Burci în sala de judecată.

 

Discuţia la care a făcut referire Burci apare în rechizitoriul procurorilor. Conform documentului citat, Bunea-Stancu i-ar fi zis lui Burci: “Am vorbit şi cu Victor…Băi Victore…Să ne strângem trei, patru oameni. Tu, Ghiţă şi încă doi. Probabil Niculae şi încă unul. Mai mult nu pot. Ca n-ai cum să-i ajuţi pe toţi că n-ai cum”.

 

În faţa instanţei Burci a explicat că acei oameni de afaceri la care se face referire ar fi trebuit să sprijine partidul financiar, iar aceştia “să fie sprijiniţi prin contacte”.

 

Comunicatorul lui Dragnea a fost angajat la Burci

 

După căderea guvernului Ponta în toamna lui 2015, actuala consilieră de comunicare a liderului PSD Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, s-a angajat la trustul Adevărul patronat de Cristian Burci.  Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului comunist Horia Alexandrescu (abslvent de Educație Fizică și Sport și apoi al academiei de propagandă a PCR Ștefan Gheorghiu - echivalentă comunistă a unei facultăți de jurnalism), devenit patron de presă după1989 când a înființat, alături de Adran Sârbu, Curierul Național, apoi Cronica română, pentru ca din 2001 să fie directorul publicației Independent. Anca a trecut din postura de jurnalistă de politică internă la cotidianul Ziua direct în cea de consilieră a președintelui executiv al PDSR (actualul PSD) Adrian Năstase, devenit apoi premier. Anca Alexandrescu a fost și soția lui Dan Andronic si fina de cununie a jurnalistului Radu Tudor de la Antena3. Ea a condus departamentele de comunicare ale guvernelor Adrian Nastase si Victor Ponta si l-a consiliat pe fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu. A ocupat si pozitia de director de comunicare al grupului KazMunayGas, compania kazaha care a preluat datoriile Rompetrol de la Dinu Patriciu si pe bunurile careia DIICOT a pus sechestru. Din august, se ocupă de comunicarea lui Liviu Dragnea la Camera Deputaților. Ea a fost recent protagonista unei gafe făcute de deputatul PSD Oana Florea care a redirecționat, din greșeală, către presă un SMS în care Anca Alexandrescu îi dădea indicații de manipulare a informației și, implicit, a presei cu privire la rezultatele comsiei parlamentare de anchetare a alegerilor prezidențiale din 2009. Oana Florea a trimis, din greșeală, mesajul cu pricina jurnalistului Digi 24 acreditat la parlament.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22