Cine ne mai apără de banda penală?

Dragnea știe că, dacă face un singur pas înapoi, e pierdut. Și nu-l va face de data asta. E ori, ori. Adică ori el și mafia, ori România.

Andreea Pora 26.09.2017

De același autor

 

Din confruntarea care se dă acum între mafia formată din partidele aflate la gu­vernare, presa încăpută pe mâinile unor haimanale penale și facțiuni din serviciile secrete sau fosta Securitate cu „instituțiile de forță“ se va alege praful și pulberea de România. Vrând să ani­hileze justiția, în frunte cu DNA, să controleze SRI, CCR și Înalta Curte, să-l deposedeze pe președinte de toate atribuțiile și să trans­forme parlamentul în unica putere în stat, va fi distrusă la pachet și eco­nomia - electoratul trebuie anesteziat cu pomeni ca să tacă din gură -, iar relațiile noastre cu partenerii occidentali vor sta sub un mare semn de întrebare. Lupta acestui monstru turbat călărit de Dragnea și ai lui nu se dă doar cu DNA și Parchetul General, cu Lazăr și Kövesi, cu procurorii și judecătorii care încă n-au plecat capul, ci și cu tot ceea ce s-a construit în acești ul­timi 10 ani: instituții independente, o relativă stabilitate financiară și economică, relații externe solide. Într-un context geo­po­litic riscant, dar plin de oportunități pen­tru România dacă ar fi fructificate, banda care vrea impunitate în fața legii ca să scape de gratii și să poată jupui în con­tinuare tot ce i-a scăpat nejupuit până acum, conectată la o falangă din serviciile secrete care ne-ar vrea mai aproape de Rusia decât de Uniunea Europeană și SUA, e pe cale să dinamiteze statul. Și chiar va reuși dacă nu se întâmplă una dintre acele „minuni“ care ne salvează de pe marginea prăpastiei.

 

Dosarul Belina și punerea sub urmărire pe­nală a slugarnicei Shhaideh, pe care Drag­nea a încercat s-o impună premier, ne aju­tă să înțelegem mai bine atât motivațiile agresivității din ultima perioadă a celui care se jură seară de seară că „nu dăm un pas înapoi“, cât și fa­bu­loasa coordonare în acțiuni a mafiei care vrea dis­tru­ge­rea DNA și subordonarea completă a justiției. Nimic nu a fost întâmplător. Nici ieșirea la rampă a sere­is­tu­lui penal Daniel Dragomir, vedeta din Black Cube, do­sar în care îl așteaptă niște ani de pușcărie, și care nu face acum decât să-și con­tinue misiunea de compromitere a lui Kö­vesi, demarată cel mai probabil la co­man­da și cu banii unor oligarhi, politicieni aflați în necaz cu DNA și agenți ai ser­vi­cii­lor secrete. Individul aduce ca probe cu­vântul său de „patrihot“ și fosta funcție. Nici activarea comisiei SRI nu este în­tâm­plătoare. Acolo Dragnea l-a instalat șef pe iubitul Olguței Vasilescu, în speranța că poveștile nemuritoare ale lui Dragomir se vor concretiza în presiuni asupra celor 65 din lista neagră, în cap cu Kövesi, ea fiind ținta, și, de ce nu, în vreun proiect de lege prin care să i se ia președintelui și pre­rogativa numirii șefilor serviciilor se­crete. Asta dacă dau greș cu raportul de evaluare a DNA, ceea ce e posibil. Pentru că, din cauza războiului din interiorul Ins­pecției Judiciare, lucrurile au cam luat-o razna pe acolo. Cine și-ar fi imaginat că obediența politică și relele apucături îl vor impinge pe adjunctul șefului ÎJ, Gheorghe Stan, să se apuce să-și înregistreze pe șest colega inspectoare, temătoarea doamnă Fo­cica, și să mai și dea interceptările la pre­sa aflată în solda mafiei? Oricât s-ar da mercenarii acesteia cu capul de micro­foa­nele Antenei 3, raportul de tragere în țea­pă a DNA e compromis. Așa că berbecilor nu le-a rămas decât să dea ei înșiși glas obsesiei: „Vreau arestarea lui Kövesi“, scrie unul de pe la luju.ro. Dar cel mai bă­tător la ochi episod în strategia de con­tra­atac scrisă de consultanții israelieni reche­mați de Dragnea la post este linșarea unor ziariști care le devoalează hoțiile și pla­nurile. Mă refer la Dan Tăpălagă, cel care a dezvăluit primul afacerea Belina, la Dan Turturică (Digi 24) și Ioana Ene Dogioiu (ziare.com) pe care trinomul Dragnea-Dra­gomir-Andronic au pus tunurile în spe­ranța că le vor închide gurile. Spe­ran­ța, desigur, moare ultima, dar tot moare în condiții vitrege ca astea pe care le tră­iește Dragnea.

 

După ce Ponta a deschis o nouă etapă în lupta pentru putere din PSD, cea a datului în gât la DNA, anunțând în gura mare că Tel Drum e a lui Dragnea și că Belina a ajuns domeniul său privat de pescuit prin HG-uri cu ochi, sprâncene și mustață, Drag­nea a intrat în fibrilații. Are și de ce. Ponta ar fi povestit la DNA că ideea tre­cerii Belinei din proprietatea publică a sta­tului la CJ Teleorman și falsificarea co­du­ri­lor de clasificare i-a aparținut lui „Daddy“. Evident, Ponta, naiv cum îl știm, nu s-a prins nici când a semnat. Chestie con­fir­mată la audierile de la DNA de Cazanciuc și Chițoiu, cei care s-au opus mutării Belinei prin HG. E groasă, dacă-i așa. Nu degeaba se victimizează Dragnea: „vor să-mi ia și copilul“, probabil pe lângă Tel Drum și alte acareturi, nu degeaba face PSD zid în jurul celor două preacinstite ministrese și amenință cu altă plângere la prietenii din CCR, iar mașinăria de plim­bat vorbele hoților umflă povestea cu „vor distrugerea PSD și a guvernului“ și „toate bălțile sunt de închiriat“. Degeaba, și asta tocmai pentru că hârtia pe care s-a scris HG și s-au modificat cotațiile Belinei chiar există și a suportat, biata, chiar ori­ce. Iar aici nu e vorba că insula Belina și brațul Pavel, în total 324 ha, au fost în­chiriate de Tel Drum, ci că au fost scoase prin mișcarea clasificărilor din „albia mi­noră a Dunării“ și mutate mai la vale. E drept, n-a plecat nimeni din țară cu Be­lina și Pavel în spate, așa cum susține gașca prăduitoare, au luat drumul bejeniei la Teleorman. Prin fals și șmecherie.

 

Tocmai pentru că se află cu un viitor dosar Belina deasupra capului, exact după ce primise o pauză cu pensionarea judecătoarei din do­sarul „Bombonica“, Dragnea știe că, dacă face un singur pas înapoi, e pierdut. Și nu-l va face de data asta. E ori, ori. Adică ori el și mafia, ori România. Și cine să-l oprească? Opoziția? Iohannis? Aceștia sunt la rubrica Pierderi de la mica pu­blicitate. Întrebarea e: ce punem în schimb?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22