Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCine ne mai apără de banda penală?
2017-09-26
10
Dragnea știe că, dacă face un singur pas înapoi, e pierdut. Și nu-l va face de data asta. E ori, ori. Adică ori el și mafia, ori România.

 

Din confruntarea care se dă acum între mafia formată din partidele aflate la gu­vernare, presa încăpută pe mâinile unor haimanale penale și facțiuni din serviciile secrete sau fosta Securitate cu „instituțiile de forță“ se va alege praful și pulberea de România. Vrând să ani­hileze justiția, în frunte cu DNA, să controleze SRI, CCR și Înalta Curte, să-l deposedeze pe președinte de toate atribuțiile și să trans­forme parlamentul în unica putere în stat, va fi distrusă la pachet și eco­nomia - electoratul trebuie anesteziat cu pomeni ca să tacă din gură -, iar relațiile noastre cu partenerii occidentali vor sta sub un mare semn de întrebare. Lupta acestui monstru turbat călărit de Dragnea și ai lui nu se dă doar cu DNA și Parchetul General, cu Lazăr și Kövesi, cu procurorii și judecătorii care încă n-au plecat capul, ci și cu tot ceea ce s-a construit în acești ul­timi 10 ani: instituții independente, o relativă stabilitate financiară și economică, relații externe solide. Într-un context geo­po­litic riscant, dar plin de oportunități pen­tru România dacă ar fi fructificate, banda care vrea impunitate în fața legii ca să scape de gratii și să poată jupui în con­tinuare tot ce i-a scăpat nejupuit până acum, conectată la o falangă din serviciile secrete care ne-ar vrea mai aproape de Rusia decât de Uniunea Europeană și SUA, e pe cale să dinamiteze statul. Și chiar va reuși dacă nu se întâmplă una dintre acele „minuni“ care ne salvează de pe marginea prăpastiei.

 

Dosarul Belina și punerea sub urmărire pe­nală a slugarnicei Shhaideh, pe care Drag­nea a încercat s-o impună premier, ne aju­tă să înțelegem mai bine atât motivațiile agresivității din ultima perioadă a celui care se jură seară de seară că „nu dăm un pas înapoi“, cât și fa­bu­loasa coordonare în acțiuni a mafiei care vrea dis­tru­ge­rea DNA și subordonarea completă a justiției. Nimic nu a fost întâmplător. Nici ieșirea la rampă a sere­is­tu­lui penal Daniel Dragomir, vedeta din Black Cube, do­sar în care îl așteaptă niște ani de pușcărie, și care nu face acum decât să-și con­tinue misiunea de compromitere a lui Kö­vesi, demarată cel mai probabil la co­man­da și cu banii unor oligarhi, politicieni aflați în necaz cu DNA și agenți ai ser­vi­cii­lor secrete. Individul aduce ca probe cu­vântul său de „patrihot“ și fosta funcție. Nici activarea comisiei SRI nu este în­tâm­plătoare. Acolo Dragnea l-a instalat șef pe iubitul Olguței Vasilescu, în speranța că poveștile nemuritoare ale lui Dragomir se vor concretiza în presiuni asupra celor 65 din lista neagră, în cap cu Kövesi, ea fiind ținta, și, de ce nu, în vreun proiect de lege prin care să i se ia președintelui și pre­rogativa numirii șefilor serviciilor se­crete. Asta dacă dau greș cu raportul de evaluare a DNA, ceea ce e posibil. Pentru că, din cauza războiului din interiorul Ins­pecției Judiciare, lucrurile au cam luat-o razna pe acolo. Cine și-ar fi imaginat că obediența politică și relele apucături îl vor impinge pe adjunctul șefului ÎJ, Gheorghe Stan, să se apuce să-și înregistreze pe șest colega inspectoare, temătoarea doamnă Fo­cica, și să mai și dea interceptările la pre­sa aflată în solda mafiei? Oricât s-ar da mercenarii acesteia cu capul de micro­foa­nele Antenei 3, raportul de tragere în țea­pă a DNA e compromis. Așa că berbecilor nu le-a rămas decât să dea ei înșiși glas obsesiei: „Vreau arestarea lui Kövesi“, scrie unul de pe la luju.ro. Dar cel mai bă­tător la ochi episod în strategia de con­tra­atac scrisă de consultanții israelieni reche­mați de Dragnea la post este linșarea unor ziariști care le devoalează hoțiile și pla­nurile. Mă refer la Dan Tăpălagă, cel care a dezvăluit primul afacerea Belina, la Dan Turturică (Digi 24) și Ioana Ene Dogioiu (ziare.com) pe care trinomul Dragnea-Dra­gomir-Andronic au pus tunurile în spe­ranța că le vor închide gurile. Spe­ran­ța, desigur, moare ultima, dar tot moare în condiții vitrege ca astea pe care le tră­iește Dragnea.

 

După ce Ponta a deschis o nouă etapă în lupta pentru putere din PSD, cea a datului în gât la DNA, anunțând în gura mare că Tel Drum e a lui Dragnea și că Belina a ajuns domeniul său privat de pescuit prin HG-uri cu ochi, sprâncene și mustață, Drag­nea a intrat în fibrilații. Are și de ce. Ponta ar fi povestit la DNA că ideea tre­cerii Belinei din proprietatea publică a sta­tului la CJ Teleorman și falsificarea co­du­ri­lor de clasificare i-a aparținut lui „Daddy“. Evident, Ponta, naiv cum îl știm, nu s-a prins nici când a semnat. Chestie con­fir­mată la audierile de la DNA de Cazanciuc și Chițoiu, cei care s-au opus mutării Belinei prin HG. E groasă, dacă-i așa. Nu degeaba se victimizează Dragnea: „vor să-mi ia și copilul“, probabil pe lângă Tel Drum și alte acareturi, nu degeaba face PSD zid în jurul celor două preacinstite ministrese și amenință cu altă plângere la prietenii din CCR, iar mașinăria de plim­bat vorbele hoților umflă povestea cu „vor distrugerea PSD și a guvernului“ și „toate bălțile sunt de închiriat“. Degeaba, și asta tocmai pentru că hârtia pe care s-a scris HG și s-au modificat cotațiile Belinei chiar există și a suportat, biata, chiar ori­ce. Iar aici nu e vorba că insula Belina și brațul Pavel, în total 324 ha, au fost în­chiriate de Tel Drum, ci că au fost scoase prin mișcarea clasificărilor din „albia mi­noră a Dunării“ și mutate mai la vale. E drept, n-a plecat nimeni din țară cu Be­lina și Pavel în spate, așa cum susține gașca prăduitoare, au luat drumul bejeniei la Teleorman. Prin fals și șmecherie.

 

Tocmai pentru că se află cu un viitor dosar Belina deasupra capului, exact după ce primise o pauză cu pensionarea judecătoarei din do­sarul „Bombonica“, Dragnea știe că, dacă face un singur pas înapoi, e pierdut. Și nu-l va face de data asta. E ori, ori. Adică ori el și mafia, ori România. Și cine să-l oprească? Opoziția? Iohannis? Aceștia sunt la rubrica Pierderi de la mica pu­blicitate. Întrebarea e: ce punem în schimb?

TAGS : Dragnea DNA justitie lazar kovesi belina tel drum dragomir mafie SRI dosar shhaideh plumb inspectie judiciara servicii secrete
Comentarii
V. Balaceanca-Pitpalac 2017-09-29
IAM SATIS IU ARCOL DEA !
(Horatiu M.)

Comentariul precedent NICI CA NU ma impiedica - strict moral privit/vazut - prin a subsrie/sptscrie/susbrie total afirmatiilor, cu caracter de EXPLOZIBILA SINTEZA, etalate de Andrea Pora:

"Din confruntarea care se dă acum între mafia formată din partidele aflate la gu­vernare, presa încăpută pe mâinile unor haimanale penale și facțiuni din serviciile secrete sau fosta Securitate cu „instituțiile de forță“ se va alege praful și pulberea de România."

NUMAI ACEASTA FRAZA, ar trebui sa declanseze/lanseze un MEGA PATRIOTISM - strict - Constitutional care este el CONSTITUTIONAL - prin care sa se spuna ACUM AJUNGE, AM ZIS, PANAICI ! (IAM SATIS FACUT, MMMMM !)

RAMANE insa intrebarea/cestiunea: DE CE s-a ajuns aici ? DE CE MONSER?
RASPUNSUL se cunoaste dar nu a fost cunoscut. partea esentiala din Romani NU a inteles : "Ibi semper victoria est, ubi concordia est" - "Victoria este intodeanua/intoteauna/intoeatuna acolo, unde domneste unitatea."

Medicamentele NU trebuie sa constituie un SUBSTITUT al CONSTITUTIEI.
nic 2017-09-27
foarte bun articolu
Vicentio B. 2017-09-27
IAM SATIS !
(Horatiu)

Comentariul precedent NU ma impiedica - strict moral privit - prin a subsrie total afirmatiilor, cu caracter de EXPLOZIBILA SINTEZA, etalate de Andrea Pora:

"Din confruntarea care se dă acum între mafia formată din partidele aflate la gu­vernare, presa încăpută pe mâinile unor haimanale penale și facțiuni din serviciile secrete sau fosta Securitate cu „instituțiile de forță“ se va alege praful și pulberea de România."

NUMAI ACEASTA FRAZA, ar trebui sa declanseze un MEGA PATRIOTISM - strict - Constitutional - prin care sa se spuna ACUM AJUNGE ! (IAM SATIS !)

RAMANE insa intrebarea: DE CE s-a ajuns aici ?
RASPUNSUL se cunoaste. partea esentiala din Romani NU a inteles : "Ibi semper victoria est, ubi concordia est" - "Victoria este intodeanua acolo, unde domneste unitatea."
Vicentio B. 2017-09-27
Stima Doamna Pora,

ar trebui sa va reamintiti repetatele articolele trimise de mine in urma cu mai bine de UN AN, strict pe E-Mailul Dvs. personal,
dar si la CCR in privinta

ABUZULUI IN SERVICIU. V-am transmis si DEMONSTRAT CONCRET cu Legislatia Penala din Germania, Austria,
Elvetia ca, declaratiile repetate ale Elenei Udrea, Traian Basecu cu privire la NEEXISTENTA in Legislatia Europeana a ABUZULUI IN SERVICIU sunt realmente DELICTUALE !

Reactia Dvs.: TACEREA TOTALA!

Acum lansati intrebarea " Cine ne mai apără de banda penală?"
Acum vorbiti de BANDA PENALA , cand de fapt ea deja EXISTA inca cu mult inainte de ultimile ALEGERI !
In acea vreme vorbeati/scriati despre "SIRETUL DRAGNEA" !

Eu stiu raspunsul la intrebare, care de fapt este UNUL SINGUR: o anumita procedura juridica impotriva lui Tudorel Toader!
Eu stiu procedura! Iar Dvs. NU doriti sa o aflati, asa cum ati procedat si in cazul PLAGIATULUI lui Ponta: TACEREA TOTALA !

PS.
DE CE tace buna Dvs. cunostinta VALERIU STOICA ?
Motivul: EL, ca EX- Ministru al Justitiei, se gaseste in primele randuri ale initiatorilor CORUPTIEI INSTITUTIONALIZATE in Romania, de care a profitat si profita Dragnea & Co. Valeriu Stoica DEJA profitase si profita BINE MERCI.
DACA sunteti dominata de necesitatea SALVARII, ar trebui sa folositi E-Mailul meu, pentru a va transmite initiative ale Rev. 22, prin care cu siguranta veti SALVA Romania! Dar NU NUMAI, veti realiza ceea ce ar trebui sa Realizeze GDS, Rev. 22.
Cu siguranta veti intra in ISTORIE.
DACA nu o faceti, stiti Dvs. DE CE !
Sincer sa fiu, ma astept sa cenzurati mesajul 1


florian 2017-09-26
Demonstratiile mari care se pregatesc ar putea fi impiedicate daca se iau rapid urmatoarele masuri:

1. CCR sa nu mai incurajeze pe cei anchetati penal (fosti sau actuali) ca au dreptul sa-si ancheteze anchetatorii.
2. CCR si ministrul justitiei sa inceteze sa fie slugile lui Dragnea.
3. Dragnea sa-l lase pe primul-ministru sa conduca guvernul.
4. Tudose sa demita urgent pe ministrii anchetati penal.
5. DNA si Parchetul General sa nu mai fie impiedicati sa lucreze.
6. Presedintele sa-si intre in atributii. Daca nu e ascultat, sa demareze referendumul pe justitie, pe cat posibil in aceeasi data cu cel pe tema familiei. Romanii ar iesi la vot si ar matura clica penalilor din Parlament si din alte institutii ale statului.
Vicentio B. 2017-09-27
@florian. Sunteti "incarcat" de buna credinta, dar NU este sufieciet si anume in calitatea necesara. Ma explic:

1.
Ceeace afirmati Dvs. SUNT BINE CUNOSCUTE ! Solutia este UNA SINGURA si anume o Justitie autentica, intr-un real Stat de Drept. Acest Stat de Drept este NUMAI TEORETIC in Romania. Este INTOLERABIL, ca Presedintele unui Partid, recte Liviu Dragnea, aflat si in pozitia de Presedinte al Camerei Deputatilor - deci parte esentiala a Legislativului - sa dispuna in ritm ORAR /Zilnic asupra formarii si Hotararilor Guvernului, recte EXECUTIVUL. Aceasta realitate incontestabila isi gaseste explicatia (de fapt una dintre ele) si anume ca 17,96 % din potentialul electoral roman (deci alegatori cu drep legal de vot) au adus la PUTERE (Legislativ & Executiv) o anumita GRUPARE / ALIANTA (PSD & ALDE) care a practicat si practica cu un imens succes MITA ELECTORALA !

2.
Ceea ce face si cum face Tudorel Toader este efectiv DELICTUAL ! Contrar principiilor Statului de Drept. Eu NU sunt cetatean Roman, deci NU dispun de ceea ce se numeste LEGITIMITATEA PASIVA, pentru al chema pe Tudorel Toader in fata unei Instante de Judecata, care NU trebuie sa fie neaparat PENALA. Eu cunosc procredura, deoarece detin o alta mentalitate si anume cea bazata EXCLUSIV pe Constitutie & Justitie.

3:
Andrea Pora cunoaste de ANI de zile realitate incontestabila si anume ca, eu sunt initiatorul unor EXCEPTII DE NECONSTITUTIONALITATE, care au avut succes in Romania, tocmai pentru ca la ACEA DATA, judecatorii CCR,
erau mai "CONSTITUTIONALi" decat cei de AZI!

4.
Dvs afirmati "Demonstratiile mari care se pregatesc ar putea fi impiedicate daca se iau rapid urmatoarele masuri" - :cu vadita multumire / mandrie FARA insa sa va referiti la SINGURA CONDITIE NECESARA. NU este niciun repros, ci numai constatarea vizibila si anume ca, dispuneti de o anumita MENTALITATE - repet, vizibila de buna credinta - dar ELIPTICA i.c.c. privesc SOLUTIILE, care EXITA!

Dan Plesoianu 2017-09-26
Intrebarea care se pune este: daca terenurile respective au fost scoase din proprietatea Statului, de ce, si cum, au fost date TelDrum ?! S-a facut vreo licitatie intre mai multe firme pentru a se putea lua in folosinta acele terenuri ? Pentru ca, aproape cert, pe acele terenuri s-au luat fonduri europene de la APIA (sau alte fonduri asemanatoare)....
Darie 2017-09-26
De ce ar trebui să ne apere cineva? Ar trebui să ne apărăm noi! Dacă Justiția din România se scufundă sub ochii indiferenți ai românilor înseamnă că românii consimt la asta. De fapt, pe asta se bazează tot tupeul celor care înhață staul de drept pentru a-l băga cu japca la întuneric ziua, în văzul tuturor. Cooperativa lui Dragnea nu face asta pe ascuns, ci pe față. De ce ar accepta o societate să i se facă așa ceva? Din inconștiență. Copilul mic nu se va feri să meargă pe streașina casei, dar omul matur nu va merge cu nici chip pe acolo.
Sorin 2017-09-26
Draqnea si sistemul au in spate toata istoria cu Directivele KGB, acolo sunt solutii pentru a-si lua tara si Europa de Est inapoi. Banii nu sunt problema, oameni au, unde nu au cumpara, boborul de votanti idioti ii sustine, asa ca ..., minuni?
gogu strediu 2017-09-29
dumitru iliescu prim ministru, bolcas ministru de externe, codrin stefanescu ministru de externe, ecaterina andronescu ministrul mediului, luis lazarus ministru secretar de stat, oana zavoranu sa preia PRM, domnul iliescu presedinte onorific, mircea badea sau liviu plesoianu presedinti.
Total 10 comments.
Recomandari
15569
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22