Ţuţuianu: Când Tudose mi-a spus că Dragnea îmi cere să plec, am cerut o foaie de hârtie

E.b. | 26.09.2017

Adrian Ţuţuianu, fostul ministru al Apărării, a declarat pentru Digi 24 că reproşurile care i-au fost aduse şi care s-au soldat cu demisia sa nu au fost suficient argumentate.

Pe aceeași temă

 

 

El a relatat că şi-a scris demisia după ce premierul Mihai Tudose i-a spus că a greşit, că a adus un prejudiciu de imagine grav şi că preşedintele partidului îi cere să plece

 

Ţuţuianu afirmă că nimeni nu s-a născut ministru şi nimeni nu stă pe viaţă în funcţie, iar apoi, răspunzând unei întrebări referitoare la preşedinţii de partid, a admis că le este aplicabil acelaşi raţionament.
 

Adrian Ţuţuianu spune că, pe 5 septembrie, atunci când a fost chemat la Guvern, premierul Mihai Tudose l-a informat că preşedintele PSD îi cere să demisioneze., conform Digi24.

 

Adrian Țuțuianu spune că reproşurile care i-au fost aduse nu erau suficient argumentate. Comunicatul care a fost considerat o eroare de comunicare nu vorbea despre neplata soldelor, ci despre o eşalonare a altor plăţi, precizează fostul ministru.

 

Am plecat pentru că mi s-a făcut un reproş pe care, în sinea mea, îl consider insuficient fundamentat, dar nu am ţinut să mă leg nici de scaun, nici de funcţie. În momentul când premierul Tudose mi-a spus că am greşit şi că am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dânsul, şi că preşedintele partidului îmi cere să plec, am cerut o coală de hârtie, mi-am scris demisia, vă repet sunt un om cu multă demnitate şi nu accept ca cineva să mă calce în picioare”, a spus Adrian Țuțuianu.

 

Întrebat dacă s-a simţit călcat în picioare în momentul acela, el răspuns că s-a simţit „neîndreptăţit”.

 

Am avut o discuție telefonică a doua zi (cu Liviu Dragnea, n.red.), m-a invitat să ne lămurim pe câteva lucruri, i-am spus că nu doresc să port o discuţie cu nimeni la momentul acesta”, a mai spus fostul ministru al Apărării.

 

Reporter: Exista o presiune în Ministerul Apărării legat de aceşti bani care nu se puteau plăti, am înţeles, din cauza lipsei rectificării, dar, practic, oamenii tot îşi primeau banii eşalonat, din ce înţelegem. Lucrul acesta este matematic, nu aveaţi atunci să daţi toţi banii.

 

Comunicatul tocmai asta spune că întâi plătim salariile şi apoi dăm drepturile de hrană. Era o anumită fierbere în sistem, în special la soldaţii şi gradaţii profesionişti. Norma de hrană pentru ei reprezintă cam jumătate din veniturile lunare şi atunci sigur că ei erau cei mai nemulţumiţi de întârziere”, a precizat Ţuţuianu.

 

Reporter: Deci erați presat să dați acel comunicat?

 

Adrian Țuțuianu: Exista o anumită presiune internă.

 

Reporter: Pentru miniștrii Rovana Plumb și Sevil Shhaideh s-a făcut o apărare puternică în PSD, ați fi vrut să beneficiați de un tratament asemănător?

 

Adrian Țuțuianu: Aş fi vrut să beneficiez de o discuţie mai consistentă pe subiect. Dacă toată lumea era lămurită, vă puteam lămuri şi pe dvs., presa. Nimeni nu s-a născut ministru și nimeni nu stă pe viață.

 

Reporter: Dar s-a născut cineva președinte de partid pe veci?

 

Adrian Țuțuianu: Nimeni şi nimeni nu stă pe veci. Un politician trebuie să cunoască puțină istorie. Mie îmi place istoria şi vă spun tuturor că nimic nu e veşnic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22