Comisia juridică din Senat respinge solicitarea DNA de urmărire penală a lui Viorel Ilie

E.b. | 26.09.2017

Comisia juridică din Senat a dat un aviz negativ, marţi, la cererea DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE).

Pe aceeași temă

 
 

Potrivit unor surse parlamentare, cererea DNA a fost respinsă cu 7 voturi ”împotrivă” şi doar 4 ”pentru”, acestea venind de la PNL şi USR.

 

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), a fost audiat în urmă cu două săptămâni în Comisia juridică a Senatului în vederea întocmirii raportului privind cererea DNA de începere a urmăririi penale a acestuia. El a susţinut, în faţa jurnaliştilor, că este complet nevinovat, iar avocatul său, prezent la audieri, a spus că cererea procurorilor este ”totalmente neîntemeiată”.

 

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

 

În acelaşi dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus urmărirea penală în cazul a trei angajaţi ai ministerului - Felicia Elena Pop, directoare de cabinet a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul (MRP), Maria Alexandrescu, angajată în cadrul MRP, membră a comisiei de concurs şi Mihai Cornel Zharia, angajat în cadrul MRP, membru al comisiei de concurs, tot pentru infracţiunile de de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,

 

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale şi faţă de Viorel Ilie a fost formulată în condiţiile în care în acest moment există suspiciuni legate de un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale de execuţie pe perioadă nedeterminată organizat de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

 

Potrivit DNA, există indicii că acest concurs ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant.

 

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi volumele cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală, adaugă sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22