Consilieri ai lui Trump au folosit conturi private de e-mail în interes de serviciu

E.b. | 26.09.2017

Cel puțin șase consilieri apropiați ai președintelui SUA, Donald Trump, inclusiv fostul șef de cabinet Reince Priebus și fostul strateg-șef Steve Bannon, au folosit ocazional conturi private de e-mail în interes de serviciu,

Pe aceeași temă


 

Informaţia a apărut luni în The New York Times, care actuali și foști oficiali americani, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

În timpul campaniei electorale a lui Trump din 2016, candidatul republicanul a atacat-o pe adversara sa democrată pentru a fi folosit un server de e-mail privat pentru corespondența oficială pe când Hillary Clinton era secretar de stat sub administrația președintelui Barack Obama.
    

Ginerele lui Trump și consilier apropiat al acestuia, Jared Kushner, a folosit de asemenea un cont privat de e-mail alături de contul oficial al Casei Albe pentru corespondență cu alți oficiali ai administrației, a relatat Politico, duminică.

 

 

****************

 

Într-o scrisoare adresată Casei Albe, preşedintele republican al Comisiei de a supervizare a Camerei Reprezentanţilor Trey Gowdy şi de liderul democraţilor în această Comisie Elijah Cummings afirmă că vor să stabilească dacă colaboratori ai preşedintelui Donald Trump au ”încercat în mod voit să ocolească legile (federale) recurgând la adrese de e-mail private sau pseudonime pentru a desfăşura activităţi oficiale”.

 

Politico a dezvăluit că Reince Priebus, Steve Bannon şi consilierul pe probleme economice al preşedinteluii Gary Cohn au folosit conturi private de e-mail.

 

The New York Times dezvăluit şi  faptull că fiica şefului statului Ivanka Trump a folosit conturi private de e-mail după ce a devenit consilieră la Casa Albă, dar şi Stephen Miller, un consilier de rang înalt al lui Trump.

 

”Întregul personal al Casei Albe a fost îndemnat să folosească e-mailul oficial în toate activităţile legate de Guvern. Ei au fost îndemnaţi ca în cazul în care primesc comunicări legate de serviciu pe conturile personale (de e-mail) să le trimită (cu forward) către conturile oficiale de e-mail”, a subliniat o purtătoare a Casei Albe, Sarah Sanders, citată într-un comunicat de presă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22