Germania:AfD, părăsită de mai mulți lideri, nemulțumiți de derapajele spre extrema dreaptă

Dora Vulcan | 26.09.2017

Mai multi lideri ai dreptei nationaliste germane (AfD) au anuntat ca pleaca din partid, invocand evolutia sa spre extrema dreapta in cadrul alegerilor, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Liderul Alternativei pentru Germania in statul regional Renania de Nord - Westfalia (vest), cel mai populat din tara, Marcus Pretzell, a anuntat ca pleaca din partid. Acesta si-a justificat decizia prin "evaluarea nu foarte optimista asupra evolutiei AfD", intr-un interviu pentru Die Welt, citat de Hotnews.ro.

 

Marcus Pretzell a urmat-o astfel pe sotia sa, Frauke Petry, pana in prezent una dintre liderele misarii anti-imigratie. A doua zi dupa alegeri, aceasta a refuzat sa stea alaturi de colegii ei, pe care ii acuza de radicalizare.

 

Frauke Petry a adaugat marti ca va parasi in curand complet partidul. "Este evident ca aceasta etapa va urma", a declarat aceasta.

 

Frauke Petry si alti responsabili ai AfD in Parlamentul regional din Saxonia, in estul tarii, au demisionat marti din functiile pe care le detineau in conducerea grupului parlamentar local.

 

In aceasta regiune a fostei RDG, miscarea anti-imigratie s-a clasat pe primul loc la alegerile de duminica, cu 27%, depasind conservatorii cancelarului Angela Merkel.

 

Cu toate acestea, AfD pare pe moment sa evite o hemoragie in cadrul grupului parlamentar din Camera Deputatilor.

 

Pana in prezent, doar Frauke Petry este singura care a parasit grupul de 93 de alesi. Semn ca tendinta national-identitara, care domina curentul nationl-conservator din partid, este majoritara.

 

Noul lider al AfD, Alexander Gauland, a starnit polemici in ultimele saptamani dupa ce a cerut sa se "debaraseze in Anatolia" de o responsabila a guvernului german de origine turca sau cerand germanilor sa fie mandri de soldatii germani in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22