Reacția SUA la acuzațiile aduse de Moscova privitoare la moartea generalului Valeri Asapov

Dora Vulcan | 27.09.2017

Acuzațiile Moscovei că Statele Unite sunt vinovate de moartea generalului rus Valeri Asapov, în Siria, sunt nefondate, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 „Afirmațiile că SUA sprijină ISIS ori că sunt complice la moartea generalului rus nu au nicio bază. SUA/ Coaliția are un singur obiectiv: înfrângerea ISIS”, se arată în mesajul postat de Nauert pe rețeaua de socializare.

 

 

 

Claims that US supports ISIS or complicit in Russian commander death has no basis in fact. US/Coalition has one objective: defeat of ISIS

 
 
 
 

 

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov a declarat luni că „politica americană cu două feţe” este vinovată pentru moartea generalului Valeri Asapov.

 

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Asapov a fost ucis de Statul Islamic, în apropiere de Deir  Ezzor.

 

Moscova s-a plâns în legătură cu ceea ce a sugerat că ar fi legături suspecte de prietenie între miliţiile susţinute de SUA şi combatanţii Statului Islamic din zonă şi a acuzat Washingtonul că încearcă să oprească astfel avansarea armatei siriene.

 

„Moartea comandantului rus este preţul, preţul însângerat, pentru politica americană cu două feţe din Siria”, a spus Riabkov.

 

El a pus sub semnul întrebării intenţia Washingtonului de a lupta împotriva ISIS.

 

„Partea americană declară că este interesată de eliminarea ISIS (…), dar o parte dintre acţiunile sale arată că face opusul, iar unele obiective politice şi geopolitice sunt mai importante pentru Washington”, a adăugat el.

 

Anterior, miliţii siriene susţinute de SUA au afirmat că avioan de luptă rusă le-au lovit poziţiile din provincia Deir Ezzor, în apropiere de un câmp gazeifer cucerit săptămâna trecută de Statul Islamic. Rusia a negat acest lucru. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22