Conducerea TVR, demisa: Doina Gradea, propusa de PSD, a fost votata director interimar

E.b. | 27.09.2017

Doina Gradea, membra din partea PSD in fostul Consiliu de Administratie al TVR care a fost demis miercuri, votata de Parlament in functia director interimar al TVR.

Pe aceeași temă

 

Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi "pentru" si 203 voturi "impotriva". In consecinta, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTV  a fost demis intregului Consiliu de administratie, in frunte cu presedintele director-general, Irina Radu.

 

Membrii CA raman interimari pana la numirea unui nou consiliu de catre Parlament.

 

Doina Gradea a fost fi audiata azi in Comisiile de Cultura pentru postul de director general interimar al televiziunii publice,.
 
 
 
Apoi, Doina Gradea, membra din partea PSD in fostul Consiliu de Administratie al TVR, care a fost demis, a fost votata de Parlament in functia director interimar al TVR

 

In audierile din comisiile de cultura, Gradea a afirmat ca exista emisiuni la televizunea publica cu rating zero, care nu mai pot ramane pe post. De asemenea, ea a admis ca nu este modesta, conform HotNews.

 

24 de parlamentari ai USR au votat impotriva lui Gradea.

 

 

Audierea Doinei Gradea/VIDEO:

 

 

Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi facute foarte multe lucruri pana la desemnarea unui Consiliu de Administratie dar cred ca pot cu experienta pe care o am si impreuna cu colegii din SRTV sa contribuim la folosirea mai eficienta, optima a resurselor de care beneficiaza Societatea Romana de Televiziune.

 

Avem un buget substantial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, ProTV si Antena TV si cred ca trebuie sa intoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor catre cei care platesc, contribuie, in fiecare an la bugetul Societatii Romane de Televiziune.

 

Sunt emisiuni care au raiting aproape zero. Ele nu pot ramane pe post. Inseamna ca nu se uita nimeni la ele. Nu trebuie sa dam neaparat de lucru cuiva din Televiziunea Romana. Poate ca' cei oameni care fac raiting zero sau aproape de zero, pot fi mult mai utili in alte zone, in alte directii. Isi pot aduce aportul sub alta forma Sunt extrem de multi specialisti, profesionisti in TVR, ma bucur ca i-am cunoscut si in Bucuresti si in studiourile teritoriale de care nu vreau sa uit, vreau sa le amintesc pentru ca au o contributie enorma, a afirmat Gradea.

 

Intrebata de Gigel Stirbu, presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, ce masuri va lua pentru stoparea cheltuielilor si acumularea de datorii de catre TVR, Gradea a spus ca trebuie mai intai sa vada care este sursa acestora.

 

 

Resurse pentru buna functionare pana la sfarsitul anului

 

"Trebuie sa vad care este sursa acestor datorii, pe fiecare capitol in parte pentru ca noua formula de finantare de la bugetul statului prevede linii separate pentru fiecare cheltuiala si trebuie sa vedem exact unde s-a intamplat si ce s-a intamplat, sa corectam si sa incercam sa asiguram resursele pentru buna functionare pana la sfarsitul anului.  Este o perioada de bugetare pentru noul an. Daca vom identifica sursa, si trebuie sa o identificam, se poate rezolva", a spus ea.

 

Intrebata de un alt parlamentar si daca se considera modesta, avand in vedere ca in CV-ul ei este mentionat nivelul "excelent" la multe categorii, aceasta a spus: "In ceea ce ma priveste, nu sunt modesta."

 

Doina Gradea a lucrat timp de doua decenii la Pro Tv, companie pe care a parasit-o in 2014. A fost mai intai secretara lui Adrian Sarbu, apoi director de corporate affairs, iar din 2004 a condus Pro Tv International. Ea a parasit grupul Pro Tv in valul de plecari ce a insotit despartirea lui Adrian Sarbu de CME. Ulterior, ea s-a alaturat TVR, iar anul trecut a fost validata ca membru propus de PSD in CA-ul condus de Irina Radu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22