Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Phenianul il acuza pe "batranul nebun Trump" ca exploateaza moartea unui student american
I.G. - - - -
2017-09-28
International
1

Phenianul l-a acuzat, joi, pe presedintele american Donald Trump, pe care l-a numit "batranul nebun", ca "exploateaza" moartea studentului american Otto Warmbier, care a decedat in iunie anul acesta, la o saptamana dupa repatrierea sa din Coreea de Nord, in stare de coma, si despre care liderul de la Casa Alba a afirmat ca a fost "torturat sever", relateaza AFP.

 


"Trump si clica sa, cu propaganda lor impotriva Coreei de Nord, exploateaza inca o data moartea lui Otto Warmbier", a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian, citat de AFP. Otto Warmbier, studentul american in varsta de 22 de ani care a fost tinut captiv in Coreea de Nord timp de 17 luni si repatriat in Statele Unite in stare de coma, a murit saptamana trecuta.

 

Autoritatile nord-coreene au invocat ca studentul, care se afla ca turist la Phenian, ar fi luat din hotel o brosura de propaganda pe care era chipul lui Kim Jong-Il, fapt considerat infractiune in Coreea de Nord. Tatal lui Warmbier sustine insa ca povestea cu pliantul este fabricata si ca acesta ar fi fost rapit la aeroport in timp ce se pregatea sa plece din tara. Otto Warmbier a ajuns in Coreea de Nord dupa ce vizitase China, iar acolo ar fi folosit oferta unei agentii de turism care oferea excursii in tara vecina. Tatal sau a povestit ca Otto era o fire aventuroasa si ca ar fi cumparat excursia din curiozitate.

TAGS : trump sua phenian coreea de nord china kim jong otto warmbier
Mai multe din International
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-09-30
Trump este batran, dar nu nebun. Cei care o fac pe nebunii se afla la Phenian si la Moscova. Si amandoi vor trebui sa plateasca, mai devreme sau mai tarziu. Statele Unite nu pot fi sfidate fara grave urmari pentru cei care isi asuma aceasta atitudine.
Total 1 comments.
725
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22