Procurorii îi răspund lui Toader: Care privilegii? Vreți să trimiteți justiţia înapoi în timp

I.g. | 29.09.2017

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România felicită CSM pentru avizul negativ asupra modificărilor aduse legilor justiţiei. Bogdan Gabor, a declarat într-un interviu oferit pentru RFI, că procurorii nu se opun pachetului legislativ pentru a-şi păstra privilegiile, aşa cum sugerează ministrul Tudorel Toader, ci pentru că Executivul vrea să trimită justiţia înapoi în timp.

Pe aceeași temă

 

Ministrul Tudorel Toader a comentat, joi seară, la Antena 3 avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii propunerilor sale de modificare a legilor justiţiei. El a atras atenţia că procurorii au votat “în bloc” împotrivă şi a mai spus că are convingerea că “votul negativ exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii pe care magistraţii le au”.

 

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România felicită CSM: „Aş vrea să felicit CSM pentru mesajul extrem de ferm şi hotărât dat ieri printr-un aviz negativ asupra întregului pachet legislativ propus de către ministrul Justiţiei. Un pachet legislativ care în măsura în care va fi adoptat, va face să ne întoarcem cu foarte mult timp în urmă şi face reversibilă reforma justiţiei. Practic, toate eforturile României începând cu anul 2000 şi până în prezent vor fi anulate”.

 

Bogdan Gabor îl critică pe ministrul Justiţiei: „Este regretabil că anumiţi formatori de opinie încearcă să minimizeze sau să ducă în derizoriu acest mesaj foarte clar transmis de către garantul independenţei justiţiei care este CSM, cu afirmaţii care nu fac altceva decât să transmită în rândul opiniei publice o neîncredere în unul dintre cele mai importante organisme ale statului român, respectiv CSM”.

 

Bogdan Gabor respinge afirmaţiile lui Tudorel Toader privind privilegiile magistraţilor: „În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Justiţiei, vă mărturisesc că nici nu am cuvinte să o calific şi aş fi rezervat să o calific într-un fel. Însă eu aş vrea să întreb care sunt acele privilegii pe care le „apără” CSM şi privilegii care aparţin magistraţilor, că eu nu le ştiu. Probabil că se referă la faptul că judecătorii şi procurorii lucrează cu mii de dosare în fiecare zi, la faptul că volumul de muncă datorat faptului că Ministerul de Justiţie nu a promovat până acum o lege de reorganizare a hărţii judiciare din România, să desfiinţeze acele instanţe mici şi Parchete mici, care nu fac altceva decât să consume resursă umană şi bugetară absolut inutilă. Probabil că la aceste „privilegii” se referă domnul Tudorel Toader (...). Constat că puterea executivă nu-şi doreşte să ajute justiţia să funcţioneze cât mai bine, ci îşi doreşte să o trimită undeva în timp”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22