Iohannis: Este inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului

E.b. | 29.09.2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Tallinn, referindu-se la modificarea legilor justiției, că ar fi nevoie de o nouă negociere a conținutului acestora cu sistemul de justiție.

Pe aceeași temă

 

Klaus Iohannis a comentat decizia CSM, care a dat aviz negativ pe modificarea Legilor Justiţiei, susţinând că acest vot ar trebui să îi dea de gândit lui Tudorel Toader, ministrului Justiţiei.

 

"Aici nu este vorba de răspunsul unor persoane din CSM. Știți foarte bine că s-au făcut întâlniri cu aproape toți magistrații, cred, și rezultatul este deci rezultatul unui proces care a preocupat și a mișcat întregul sistem de justiție. Or, răspunsuri simpliste de tipul că se opun reformei nu cred că sunt adecvate în această situație. Părerea mea este că trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat, trebuie văzut cum se poate construi dacă se dorește chiar reformarea sistemului, în așa fel încât să se facă împreună cu sistemul.

 

Este cel puțin pentru mine inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului, ar fi o mare greșeală", a susținut președintele, conform Agerpres.


În opinia sa, oamenii din sistem sunt "foarte bine calificați" și "înțelept ar fi să se revină la faza de discuție cu sistemul".

 

Întrebat dacă trebuie retrase aceste proiecte, Klaus Iohannis a afirmat: "După părerea mea, este nevoie de o nouă negociere a conținutului cu sistemul de justiție, fiindcă oamenii de acolo sunt oameni foarte bine calificați, sunt magistrați care cunosc sistemul, cunosc legile. Deci, nu vorbim de niște oameni care nu cunosc conținutul, ei îl cunosc foarte bine, și cred că înțelept ar fi să se revină la faza de discuție cu sistemul", a argumentat șeful statului. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22