Dragnea a găsit vinovatul pentru creşterile de preţuri la energie şi gaze, nu guvernarea PSD

Dora Vulcan | 30.09.2017

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera ca majorarile succesive ale preturilor la energie electrica si gaz "nu sunt in regula" si vrea comisie de ancheta a activitatii ANRE.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

El a declarat, vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca "aceste preturi sunt marite prin acceptarea includerii in pret a unor pierderi nejustificate ale celor care distribuie energia", cu acceptul reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

 

"Nu e in regula ca in fiecare an pretul la energie si gaze si creasca pur si simplu din pixul celor de la ANRE, iar aceste majorari afecteaza si populatia si agentii economici", a afirmat Dragnea.

 

Liderul social-democrat a subliniat ca in Romania pierderile acceptate de ANRE se ridica la 17%, in conditiile in care in Olanda sunt de 4%, in Germania de 5%, iar in Franta de 8%.

 

De fapt, lucrurile stau astfel: guvernul a obligat regiile la care statul este acţionar majoritar să-i acorde dividende speciale pentru a acoperi găurile din buget pentru pensiile şi salariile "specialilor#, aşa că regiile au rămas fără bani de investiţii şi cheltuieli, motiv pentru care au recurs la împrumuturi. Care se regăsesc în preţurile la facturi. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22