Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Franţa: Un atacator cu un cuţit a ucis două femei şi a rănit alte două în gara din Marsilia
Dora Vulcan - - - -
2017-10-01
International
0

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mortal un trecător şi a rănit un altul, care ulterior a decedat. Presa locală spune că agresorul a strigat "Allah e mare!" înainte de atac. Forţele de ordine au intervenit şi l-au împuşcat mortal pe atacator în apropierea unei gări.

 

 

 

Conform ministrului de interne Gérard Collomb, victimele agresorului sunt două femei. Agresorul ar fi strigat 'Allah Akbar', conform unei surse apropiate anchetei. Una dintre femeile ucise are gatul taiat iar cealalta a fost injunghiata in abdomen, a declarat pentru Reuters o sursa din politia franceza. Parchetul deschide o anchetă antiteroristă.

 

 

 Ancheta a fost deschisă pentru 'asasinate în relație cu o acțiune teroristă' și 'tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorității publice', a comunicat Parchetul, citat de Agerpres.

 

 


 

Atacatorul a fost împușcat mortal de militari din cadrul operațiunii antiteroriste Sentinelle, a precizat procurorul Republicii, Xavier Tarabeux. 

 Poliția le-a cerut locuitorilor Marsiliei să evite zona gării Saint-Charles, unde în cursul după-amiezii se desfășura o importantă operațiune. 


 

 

 

 
Agresorul ar fi strigat 'Allah Akbar', conform unei surse apropiate anchetei, care are în vedere pista teroristă. 
 

TAGS : franta gara marsilia atac terorist femei ucise
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2101
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22