Ambasadorul Germaniei: Temele justiţiei din România, legate de traiectoria europeană a ţării

E.b. | 02.10.2017

Temele actuale ce privesc sistemul judiciar sunt legate de "arhitectura politică" a țării și, mai mult, de traiectoria europeană a României, a declarat Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București.

Pe aceeași temă

 
 
El a făcut acestă declaraţie la Facultatea de Drept din Capitală, cu ocazia deschiderii anului universitar

 

Cord Meier-Klodt a afirmat că mandatul său la București a început cu "Ordonanța 13".

 

"Viața mea diplomatică, în această frumoasă țară, a început în ianuarie. Am realizat că tot ce am trăit aici, în România, în ultima lună, este, probabil, cea mai bună dovadă a relevanței, a relevanței politice și sociale a ceea ce veți studia dumneavoastră. Mulți dintre dumneavoastră s-ar putea gândi: 'omul acesta abordează un subiect delicat, va trebui să fie foarte diplomat.' Dar nu voi intra în niciun fel de detaliu. Nu vreau să iau o poziție și știu că, atunci când este vorba de teme atât de importante ce sunt discutate, în prezent, în țară, există multe poziții", a punctat ambasadorul, citat de Agerpres.

 

Diplomatul a subliniat că temele legate de justiție, din ianuarie, au încă ecou în prezent.

 

"Cum spuneam, viața mea a început cu Ordonanța 13 și încă avem de-a face, în fiecare zi, într-un fel sau altul, cu aceste subiecte foarte importante", a afirmat el.

 

În opinia lui Cord Meier-Klodt, "aceste teme nu au de-a face doar cu sistemul judiciar, sunt foarte legate de arhitectura politică a acestei țări". "Oricare ar fi opinia dumneavoastră, nu este vorba doar de arhitectura politică a țării, ci de traiectoria europeană în întregimea sa", a evidențiat el.

 

În ceea ce privește dezbaterea actuală, spuen ambasadorul, "nu este vorba doar de niște detalii ici-colo, este vorba de coerență, de echilibrul de putere și de alte chestiuni".

Ambasadorul Germaniei a vorbit despre rolul partenerilor europeni ai României.

 

"Noi, partenerii europeni, suntem 'acționari' în această situație. Putem exprima asta într-un mod foarte direct. Există mecanismul MCV. În acest cadru, există cooperarea cu partenerii europeni, cu speranța ca foarte curând acest mecanism să se încheie", a punctat el.

 

Cord Meier-Klodt s-a referit și la prietenia cu țara noastră.

 

"Suntem acționari într-un sens mai important și mai general — suntem acționari ca prieteni foarte apropiați ai României. Cum știe toată lumea, în urma ultimelor evoluții, anume 'trezirea' ce a reprezentat-o Brexit-ul, Europa este la răscruce în multe privințe și aș vrea să spun că Europa, în aceste momente, chiar are nevoie de 'fiecare om de pe punte'", a afirmat diplomatul.

 

El a descris România ca fiind un partener foarte apropiat în contextul Uniunii Europene, "o țară pro-europeană" care are oportunitatea "să își facă vocea auzită" odată cu preluarea președinției Consiliului UE, în 2019. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22