O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor - NAG

Fara Autor | 02.10.2017

2017 / 10 / 06

Pe aceeași temă

O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 şi până la ora 03:00 în galerii de artă, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din 12 oraşe din România: Bucureşti, Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Petrila, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

 

Petrila va face parte din programul NAG începând cu acest an în mod excepţional datorită proiectelor culturale realizate prin efortul susţinut din ultimii zece ani a unui colectiv de artişti, arhitecţi, scriitori, poeţi, muzicieni şi actori ale căror intervenţii au salvat de la demolare unul dintre cele mai importante monumente de patrimoniu industrial din România - mina Petrila. Cu această ocazie specială, anul acesta va avea loc Expoziţia-focus NAG Petrila în Bucureşti O călătorie spre buricul pământului (6 octombrie - 5 noiembrie 2017). Încăperile Rezidenţei BRD Scena 9 vor găzdui timp de o lună instalaţii şi intervenţii în al căror traseu publicul va descoperi fragmente din trei muzee unice: Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Român şi Colonia Literară Petrila (Casa memorială I. D. Sîrbu), o expoziţie care va putea fi vizionată doar la lumina lanternei sau o arhivă impresionantă de fotografie cuprinsă în structura unei instalaţii interactive. O călătorie spre buricul pământului este o expoziţie coordonată curatorial de artistul Ion Barbu, ale cărui intervenţii vor fi completate de invitaţii săi: Mihai Barbu, Cătălin Creţu şi Andrei Dăscălescu.

Pentru publicul NAG din Bucureşti, expoziţia focus de la Rezidenţa BRD Scena 9 va prezenta timp de o lună un program dinamic de evenimente, tururi ghidate pentru diferite categorii de public, ateliere pentru copii, vizionări şi discuţii cu invitaţi. Scopul expoziţiilor focus NAG este acela de a marca introducerea unui oraş nou în harta evenimentului şi familiarizarea unor categorii de public cât mai diverse cu fenomenul culturii contemporane din România.       

 

Anul acesta continuă programul Search & Research RO, iniţiat cu ocazia NAG 2016, prin care un grup de specialişti străini din domeniul artei contemporane sunt invitaţi să cerceteze şi să descopere scena culturală locală. Pentru ediţia NAG 2017, Search & Research RO este realizat în colaborare cu programul de rezidenţe curatoriale ARC Bucharest, iar invitaţii sunt: Miguel Amado, Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia; Geir Haraldseth, Director la Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre - RCA), Stavanger, Norvegia; Gabi Scardi,  curator şi critic de artă, Milano, Italia; Evelyn Simons, curator, cercetătoare, scriitoare şi coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles, Belgia; Stefan Vicedom, curator, cercetător asociat în arta contemporană la Städel Museum din Frankfurt, Germania. Programul de o săptămână al Search & Research RO va include un tur intensiv de vizitare a instituţiilor, galeriilor şi iniţiativelor participante în programul NAG Bucureşti, o călătorie de cercetare în Timişoara şi Arad şi o serie de vizite în studiourile de artişti în Bucureşti. Programul se va încheia cu participarea invitaţilor la o discuţie cu publicul moderată de Dragoş Olea - membru al colectivului de artişti APPARATUS 22 şi consultant ARC Bucharest - care va avea loc la data de 10 octombrie, la Rezidenta BRD Scena 9 din Bucureşti.

 

Programul NAG Naţional iniţiat şi coordonat de Asociaţia Ephemair este dezvoltat în oraşele participante de către partenerii săi locali.

 

Informaţii complete sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro şi pe aplicaţia de telefon NAG (disponibilă pentru Android şi iOS).

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22