Trump a condamnat masacrul din Las Vegas: a fost un act diabolic, un act de răutate pură

Dora Vulcan | 02.10.2017

Președintele Donald Trump a condamnat, luni, masacrul din Las Vegas, soldat cu moartea a 50 de persoane și rănirea a altor 400 de oameni, făcând un apel la unitatea americanilor în fața tragediei. Este cel mai sângeros atac armat din SUA.

Pe aceeași temă

 

Președintele american se roagă pentru sufletele victimelor și a ordonat arborarea în bernă a drapelului național.

 

 

”Masacrul din Las Vegas este un act de o răutate pură. Viteza cu care au reacționat oamenii este miraculoasă și a împiedicat moartea și mai multor oameni. Fiecare jelește moartea unei persoane apropiate, ne rugăm pentru voi și suntem aici pentru voi, în această perioadă întunecată. Scriptura ne spune că Dumnezeu le este aproape celor care jelesc. Ne rugăm pentru însănătoșirea celor răniți. Miercuri, merg la Las Vegas. Steagul va fi arborat în bernă. America acționează ca un tot în fața acestei tragedii. Legăturile dintre noi nu pot fi distruse de această tragedie. Încercăm să căutăm o lumină în acest haos”, a spus Donald Trump, în discursul către americani.

 

 

 „Sute de concetățeni îi plâng pe cei dispăruți: copii, părinți, frați, surori. Nu ne putem imagina durerea suferită. Scriptura ne învață că Dumnezeu e alături de cei care sunt în tristețe și durere și căutăm confort în aceste cuvinte, pentru cei răniți, care acum se recuperează în spitale. Ne rugăm să vă reveniți cât mai repede. Vă promitem că am ordonat ca steagul să fie arborat în bernă și mă voi întâlni cu autoritățile care au ajuns la fața locului si cu familiile răniților, miercuri.”

 

 

„Fac apel la legăturile care ne unesc pe noi familiile, care împărtășim aceleași valori, că aceste legături există. Unitatea noastră nu poate fi zdruncinată de rău și de violență, de această crimă fără sens împotriva cetățenilor americani. În astfel de vremuri, cred că toți caută un răspuns, un fel de înțeles în acest întuneric. Răspunsurile nu vin ușor, dar totuși, trebuie să știm că și cel mai întunecat spațiu poate fi luminat de o singură rază de speranță. Melania și cu mine ne rugăm pentru toți americanii care au suferit în această tragedie. Ne rugăm pentru întreaga națiune să-și găsească pacea și unitatea. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze sufletele celor care au pierit. Dumnezeu să binecuventeze America!”

 

În dimineața zilei de luni, 2 octombrie, a avut loc unul dintre cele mai cumplite tragedii din istoria recentă a Statelor Unite. sute de spectatori ai unui concert de muzică country din Las Vegas au trecut prin clipe de coșmar când un bărbat în vârstă de 64 de ani a tras la întâmplare cu o mitralieră în mulțime. Oamenii au căzut secerați, unul după altul, iar supraviețuitorii s-au călcat în picioare să scape din calea rafalelor de gloanțe. 50 de oameni au murit, iar peste 400 de persoane au fost rănite, după ce un bărbat de 64 de ani a deschis focul asupra celor care participau la un festival de muzică country, la Las Vegas. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, însă oficiali americani de rang înalt au explicat, pentru Reuters, că nu există o legătură între Stephen Paddock și jihadiști. Printre victime, se află și un cetățean român, a cărui stare este foarte gravă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22