Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFFicțiuni
2017-10-03
4
Vestea că

 

doamnele ministru Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt acuzate de DNA de abuz în serviciu săvârșit prin HG care trecea Lacului Belina la CJ Teleorman (pe care scrie mare chiar de la intrare: „Bine ați venit la Dragnea“), de unde a ajuns prin Tel Drum direct în brațele lui Daddy, a bulversat binomul coaliției. „E atacat guvernul“, a țipat Dragnea, „E lovitură de stat“, a urlat Tăriceanu. Serios? Dar când și-au dărâmat singuri guvernul nu era lovitură de stat? Tăriceanu chiar s-a mirat că DNA se ocupă de o biată „baltă de pescuit“. Baltă? 340 de ha? Acum se înțelege mai bine de ce vor prag la abuz în serviciu. Până la 500-1.000 de ha abuzul nu există. Un fleac! Cu Marea Neagră poate ar fi o problemă - deși putem să-i spunem și ei „lac rusesc“ și se rezolvă. Sau o declarăm ficțiune („Dosarul Belina e o ficțiune“, ne-a informat Dragnea) și o trecem la comentarii literare sau la jocuri pe calculator. Nu mai jucăm Balena Albastră, jucăm Belina Albastră. PSD are însă gânduri serioase cu ficțiunea asta unde vrea să facă un paradis fiscal, un cuibușor de nebunii pentru peștișorii partidului. Ghinion! S-a băgat DNA pe fir, iar Dragnea a devenit avocatul celor două acuzate: „Sunt atacate cele mai importante ministere, al Dezvoltării și al Fondurilor Europene“. Respectiv dezvoltare zero și fonduri ioc. Așa că BP al PSD, la care a participat și Tăriceanu (ca membru supleant al PSD), le-a declarat nevinovate pe Shhaideh și Plumb, păstrându-le în guvern: „Întotdeauna am acționat în interesul cetățenilor“, a declarat emoționată Rovana la ieșirea din sala de spectacol. Devotamentul de plumb al d-nei Rovana este într-adevăr ieșit din comun. O adevărată ficțiune! Un Miraj! Dar cum ce-i Miraj ca Mirajul piere (iar Rovana să prospere), a sărit și Codrin Ștefănescu să ceară revocarea ministrului Justiției. Motivul e simplu: păi de ce avem ministru dacă nu ne-a scăpat de Kövesi și DNA până acum?

Cât să mai așteptăm? Gata, poporul PSD s-a săturat de justiție. La aceeași concluzie a ajuns și Băsescu: „Mesajul anticorupției nu funcționează mai mult de zece ani“. Exact cazul său. Timp de zece ani, cât îi ședea bine în vitrina prezidențială, mesajul anticorupție i-a funcționat. Pe urmă i s-a stricat. Definitiv. Acum mesajul majoritar este altul: avem atâta treabă și noi ne pierdem vremea pe baltă pescuind corupți? Cine să mai guverneze țara asta dacă noi ajungem toți la DNA? Orbit de furia guvernării, Tăriceanu nici n-a mai văzut scumpirea carburanților: „N-am văzut nicio scumpire“. Nici Dragnea n-a zărit-o. Normal, orb la orb nu-și scoate ochii. Altele sunt prioritățile acum: „E nevoie de zootehnizarea țării“, a declarat ministrul Daea. Aici suntem pe drumul cel bun. Guvernul are deja 135 de capete numai la sectorul secretarilor de stat, iar Daea identifică neobosit adevăratele valori naționale: oaia, o „statuie vie“ a spiritului colectiv, și vaca, „miracolul care transformă furajul în lapte“. Și în balegă. Abia aștepăm ca d-l ministru să ajungă la porci. Plecat cu partidul în transhumanță la Sucevița ca să-și evalueze miniștrii, Dragnea a constatat că aceștia „au recuperat restanțele din vară“. Spre exemplu, Ministerul Economiei avea zero realizări. Acum are dublu.

TAGS : rovana plumb calin popescu tariceanu sevil shhaideh kovesi dna liviu dragnea psd ministerul justitiei ministerul economiei
Comentarii
Hansi 2017-10-09
"Nu mai jucăm Balena Albastră, jucăm Belina Albastră" - e tare de tot! Am recitit articolul de 3 ori, asa de placere.
Multumim, doamna Tia!
Isoscel 2017-10-06
Doamna Tia Serbanescu este cu adevarat o Doamna a Presei romanesti ! Si daca este tradusa si in alte limbi, nu ma indoiesc ca a Presei in general . Sarut mana ! Si ceea ce as vrea sa mai adaug la ceea ce au scris colegii de forum (Ionescu si Nicolescu) este ca ne plac atat de mult articolele doamnei Serbanescu nu doar din talentul cu care sunt scrise (absolut remarcabil), ci si din subiectele pe care le trateaza si din severitatea (as zice de DNA !) pe care le-o arata lichelelor si ticalosilor, Felicitari ! Si inca o data sarut mana .
Ionescu Ioan 2017-10-05
Excelent! Tia Serbanescu este inegalabila. Longevitatea succesului ei in presa este datorata, in special, umorului - ingredientul principal al oamenilor de succes.
Marius Nicolescu 2017-10-04
Punct ochit, punct lovit in vreo sase mari politicieni de la putere si intr-un fost presedinte ce a trecut foarte urat, daca nu mizerabil de la putere, si a aterizat de partea penalilor, in opozitie. Elegant condei, doamna Serbanescu. E o delectare sa va citim. Sa va tina Dumnezeu sanatoasa.
Total 4 comments.
Recomandari
9910
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22