Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Groza
Dinu G. Ionescu - - - -
2017-10-03
Scrisori
0

În multe părți ale țării trăiesc și lucrează oameni admirabili, puțin cunoscuți marelui public, dar care, prin ceea ce spun și scriu, ne fac onoare și ne dau speranță. Un astfel de om a fost Liviu Groza.

 

În orașul său natal, Caransebeșul iubit, a lucrat neobosit pentru istoria acelui „de frunce“ colț de țară care este Banatul. Munca lui s-a concretizat în special în peste 40 de cărți, ale căror subiecte sunt fie momente ale războaielor duse în cursul veacurilor, pe pământurile bănățene, fie evocarea unor figuri ilustre de generali, cum ar fi Traian Doda, Moise Groza, Alexandru Drăgălina și atâția alții, fii ai acelor locuri. În mod deosebit a fost evocat ultimul, mort eroic la Jiu, acum un veac, în apărarea țării.

 

Dar Groza, pe lângă tipărituri, a fost – până nu de mult - un foarte activ cetățean al orașului său, ținând numeroase conferințe la postul local de televiziune sau vorbind public, la zile naționale sărbătorești.

 

S-a stins un glas puternic de patriotism.

 

Dar cred că în multe locuri pe cuprinsul țării trăiesc astfel de oameni, departe de agitația, de multe ori sterilă, bucureșteană, dar cu inima mare de români.

 

Dinu G. Ionescu

Septembrie 2017

TAGS : liviu groza alexandru dragalina moise groza traian doda
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
1545
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22