Initiativa România cere demisia lui Dorneanu: Prestigiul si credibilitatea CCR, afectate

E.b. | 03.10.2017

Mişcarea civică Iniţiativa România cere, într-o scrisoare deschisă, demisia lui Valer Dornean, preşedintelui Curţii Constituţionale.

Pe aceeași temă

 


Iniţiativa România arată că "prestigiul, credibilitatea şi independentă Curţii Constituţionale au fost grav afectate chiar prin decizii şi hotărâri ale majorităţii Curţii". Iniţiativa România considera că "Acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi alţi judecători ai CCR care, prin activitatea lor, au pus în pericol statul de drept şi separaţia puterilor în stat, punând mai presus de Constituţie interese sau motivaţii personale."

 

 

Domnule Președinte Valer Dorneanu,

Constatând că prestigiul, credibilitatea și independența Curții Constituționale au fost grav afectate chiar prin decizii și hotărâri ale majorității Curții, vă solicităm demisia din funcția de judecător al Curții Constituționale a României. Același lucru ar trebui să-l facă și alți judecători ai CCR care, prin activitatea lor, au pus în pericol statul de drept și separația puterilor în stat, punând mai presus de Constituție interese sau motivații personale, se arată în scrisoarea publicată de Iniţiativa România.

 

Cerem aceste lucruri tocmai pentru că respectăm pe deplin independenta și atribuțiile constituționale și legale ale Curții și considerăm că aceasta trebuie să se afle dincolo de orice suspiciune profesională, morală și politică, fiind o instituție fundamentală a democrației în România.

 

 

VEZI TOTA SCRISOAREA

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22