Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Catalonia, greva generalizată pentru recunoaşterea referendumului de independenţă
Dora Vulcan - - - -
2017-10-03
International
0

Catalonia este in grevă de marţi. Protestează, astfel, faţă de refuzul Madridului de a recunoaşte referendumul de independenţă inclusiv FC Barcelona şi Sagrada Familia. Sunt denunţate violenţele de duminică ale poliţiei spaniole.

 

 

Mobilizarea, făcută sub sloganul "Paralizaţi ţara" are loc la doua zile de la organizarea unui referendum de autodeterminare interzis in regiune si pe care statul a incercat sa-l impiedice prin interventii brutale ale fortelor de ordine in birourile de vot. Scrutinul, la care au participat numerosi catalani a deschis cea mai profunda criza politica traversata de Spania de la revenirea la democratie, in 1977, transmite Hotnews.ro care citează AFP şi Reuters.

 

 

Liderii Cataloniei, o regiune de marimea Belgiei unde traiesc 16% dintre cetatenii Spaniei, au anuntat ca vor sa declare unilateral independenta odata cu confirmarea victoriei pentru "Da", in conditiile in care rezultatele inca definitive indica un scor de 90% pentru autodeterminare.  

 

 

Dupa violentele de duminica, sindicatele, asociatiile si partidele care promoveaza independenta au convocat aceasta greva "politica".

 

 

Greva este prevazuta in portul Barcelona, in universitatile publice, in transporturi, la Muzeul de arta contemporana, in randul angajatilor de la Opera si chiar de la faimoasa Sagrada Familia. Statiile de metrou, de obicei foarte aglomerate, pareau parasite.

 

 

 

 

TAGS : spania catalonia referendum independenta greva generala
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
4373
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22