Indicele ROBOR, în ascensiune: a urcat marţi la 1,80%, maximum atins în ultimii trei ani

Dora Vulcan | 03.10.2017

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat in cazul creditelor in lei cu dobanda variabila, a continuat si marti sa urce, atingand pragul de 1.8%, cel mai mare nivel din 2014 până în prezent, în vreme ce, in vreme ce ROBOR la 6 luni a urcat la 1,89%, potrivit informatiilor publicate marti de BNR.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Indicele ROBOR este esential pentru calcularea dobanzilor la creditele in lei cu dobanda variabila. Cu cat valoarea ROBOR e mai mare, cu atat creste dobanda si, in consecinta, ratele platite de persoanele fizice si firmele care au contractat credite in lei, explică Hotnews.ro.

 

 

In ultimele saptamani, cresterea dobanzilor si evolutia leului a atras si atentia autoritatilor politice, care au avut iesiri publice impotriva conducatorilor politicii monetare.

 

 

Bancile includ cresterea ROBOR in calculul trimestrial al ratelor la creditele acordate populatiei si firmelor. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara, iar cresterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor in cazul creditelor in lei.

 

 

Consiliul de Administratie al BNR discuta in cadrul sedintei de politica monetara, piata asteptandu-se la o posibila reducere a coridorului format de facilitatea de credit si de depozit, nefiind exclusa si o reducere a ratei rezervelor minime obligatorii.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22