Firma Tel Drum nu a optat pentru plata defalcată a TVA, impusă de Dragnea şi guvernarea sa

Dora Vulcan | 05.10.2017

Tel Drum, firma despre care s- a scris în presă că este patronată, prin interpuşi, de Liviu Dragnea - care a negat permanent acest lucru - nu a optat pentru aplicarea plății defalcate a TVA, mecanism opțional, de la 1 octombrie și despre Dragnea însuşi spune că e menit a combate frauda din domeniul TVA.

Pe aceeași temă

 

 

 "Contribuabilul TEL DRUM SA, cu domiciliul fiscal în localitatea MUN. ALEXANDRIA, nu figurează la data de 04.10.2017 (data solicitării) în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA", conform datelor ANAF, dezvăluie Profit.ro.

 

Plata defalcată a TVA a devenit operaţională la 1 octombrie dar opțional, urmând ca de la 1 ianuarie să devină obligatorie.

 

De altfel, doar un număr restrâns de companii a intrat de la început în mecanismul de plată defalcată, deși Guvernul anticipa un număr mult mai mare.

 

Potrivit datelor furnizate Profit.ro de către ANAF, doar 175 de firme s-au înscris, de la început, în contextul în care noul sistem a fost criticat dur de mediul de afaceri, iar sondajele derulate în rândul companiilor private au relevat că acestea încearcă să amâne pe cât posibil intrarea în sistem.

 

În comisia de buget-finanțe din Senat au fost aduse mai multe amendamente legii care aprobă ordonanța în cauză, inclusiv că că plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat și firmele aflate în relații contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opțional din 2018 și obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcțional.

 

Președintele comisiei, Eugen Teodorovici, a fos criticat, la acel moment, de șeful său de partid, Liviu Dragnea, care a declarat că plata defalcată a TVA doar de către firmele de stat și cele care au afaceri cu statul ”este o prostie”. Ieri, Teodorovici, a anunțat că PSD a decis ca plata defalcată a TVA să fie votată în forma propusă de Guvern, adică obligatorie de la 1 ianuarie 2018 pentru toate firmele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22