Reactia mamei lui Bogdan Gigina, dupa ce Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat

E.b. | 07.10.2017

Carmen Gigina, mama politistului Bogdan Gigina (foto), a reactionat pe Facebook, dupa ce fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat la DNA ca nu e vinovat de moartea politistului.

Pe aceeași temă

 

 

Ea sustine ca cel nevinovat este fiul ei, care a murit pe o sosea plina de apa, intr-o balta de sange, dupa 12 ore de program si dupa ce cererea sa de a fi scos din dispozitiv fusese respinsa.

 

Sint nevinovat repeta d nul Gabriel Oprea pentru a nu stiu cita oara in decursul celor doi ani de cind copilul meu nu mai calca pamintul. Nevinovat d nule Oprea este copilul meu care a murit pe o sosea plina de apa intr-o balta de singe, dupa 12 ore de program; dupa ce timp de ore v- a asteptat in dispozitiv cu hainele ude ptr ca d vs sa ajungeti in siguranta acasa. Este ca si cum ati fi urcat un orb pe motor si i-ati fi cerut sa va deschida drumul, scrie Carmen Gigina pe pagina sa de Facebook.

 

Casca nu era functionala, era in ora 12 de program,solicitarea verbala a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptata,iar de "coloana oficiala"nu poate fi vorba. Asa este gropile nu au fost semnalizate...dar copilul meu se afla acolo la ORDIN nu era plecat la plimbare!, sustine Carmen Gigina.

 

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent, vineri seara, la DNA, unde a dat o declaratie in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.

 

La iesirea de la auderi, el a afirmat ca a spus adevarul si ca este nevinovat.

 

"Adevarul este ca sunt nevinovat, eram in timpul serviciului. Din pacate, politistul a cazut in cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect si nu au fost semaforizate", a declarat Oprea, jurnalistilor, conform ziare.com.

 

Oprea a spus ca a dat o declaratie in fata procurorilor in dosarul in care este investigata moartea politistului Bogdan Gigina, Oprea precizand ca era in timpul serviciului cand s-a intamplat incidentul care a dus la moartea politistului si ca este nevinovat, in conditiile in care Gigina a cazut in gropile nesemnalizate corespunzator.

 

In acelasi timp cu Oprea, la sediul central al DNA s-a aflat si avocatul familiei Gigina, care a spus ca rudele politistului s-au constituit parte civia in dosar fara a preciza suma pe care acestia o solicita drept daune.

 

In acest context, aparatorul a promis ca va face publica suma cand va avea acordul familiei.

 

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu in acest dosar, privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, cauza deschisa dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

 

In seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

 

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel.

 

Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin procurorii DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22