Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Un oficial UE, despre tensiunile din Spania: Război civil în mijlocul Europei
E.B. - - - -
2017-10-07
International
0

Tensiunile politice din Spania, inscate după referendumul pentru obținerea independenței catalane, i-au făcut pe mulți specialiști să ia în calcul probabilitatea izbucnirii unui „război civil”.

 
 
 

Gunther Oettinger, comisarul UE pentru Buget, a atras atenția asupra riscului izbucnirii unui “război civil”. Principala sursă de tensiune îl reprezintă încercarea catalană de declarare a independenței. Ingrijorate de tensiunile politice, multe bănci importante din zonă au declarat că sunt pregătite să-și relocheze sediul, scrie The Telegraph, citat de stirileprotv.

 

După ce s-a scurs o altă zi în care cele două parți nu au dat niciun semn că doresc să înceapă dialogul, iar partidele pro-independente au impus declararea unei republici catalane încă de luni, comisarul pentru Buget, Gunther Oettinger, a cerut celor două părți să vorbească.

 

Situația este foarte, foarte deranjantă. Un război civil este planificat în mijlocul Europei”, a spus Oettinger la Munchen.

 

Nu putem decât să sperăm că în curând va avea loc un dialog între Madrid și Barcelona”, a continuat el, adăugând că UE ar dori să medieze discuțiile “dacă li se va cere”.
 

Guvernul de la Madrid părea că încearcă să faciliteze un exod, pregătindu-i un decret care să faciliteze companiile să își mute baza juridică din Catalonia fără procese de aprobare îndelungate. Decretul este de așteptat să fie aprobat vineri, a transmitea Reuters.

 

Luis de Guindos, ministrul spaniol al Economiei, a subliniat că exodul băncilor este o măsură a instabilității cauzate de Catalonia din cauza crizei de independență.

Aceasta este o indicație clară a cât de nebun este guvernul regional din Catalonia”, a declarat el pentru Bloomberg News.

TAGS : Spania Catalonia razboi civil oficial UE Gunther Oettinger independenta
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1972
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22