Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Sondaj: Peste o treime din germani ar vrea ca Merkel să renunțe mai devreme la mandat
E.B. - - - -
2017-10-07
International
1

Peste o treime dintre germani ar vrea ca Angela Merkel să plece din funcția de cancelar înainte de a-și duce la bun sfârșit cel de-al patrulea mandat de patru ani, arată un sondaj al agenției DPA, făcut public sâmbătă.

 

 

Circa 36% dintre participanții la sondajul realizat de institutul YouGov au afirmat că Angela Merkel ar trebui să renunțe la șefia guvernului și să lase pe altcineva în locul ei înainte de 2021, conform DPA, preluată de Agerpres

 

În același timp, 44% dintre cei intervievați au apreciat că Merkel trebuie să rămână până la încheierea mandatului, iar 20% nu au exprimat nicio opinie în acest sens.

 

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a pierdut o proporție semnificativă din voturi la alegerile legislative din septembrie, în favoarea altor formațiuni, între care se remarcă dreapta populistă AfD (Alternativa pentru Germania).

 

Totuși, cu 32,9% din voturi, CDU, alături de aripa sa bavareză CSU, Uniunea Creștin-Socială, rămâne cea mai puternică forță din noul legislativ, iar Merkel încearcă în momentul de față să formeze o nouă coaliție guvernamentală cu alte două formațiuni.

 

Angela Merkel continuă să se bucure de sprijinul marii majorități a alegătorilor CDU/CSU, a mai indicat studiul. Din acest grup, 81% au spus că vor ca ea să rămână cancelar până la următoarele alegeri.

 

Merkel urmează să susțină un discurs sâmbătă la Dresda la o reuniune a tineretului din CDU-CSU. 
 

TAGS : Angela Merkel cancelar mandat Germania renunta YouGov sondaj
Comentarii
?????? 2017-10-07
Probabil "cercetarea opiunilor alegătorilor" este folosită și în ideea de a promova unui alt lider CDU, în perspectiva viitoarelor alergeri din Germania ?
Total 1 comments.
Mai multe din International
1069
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22