Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kelemen Hunor spune că nu există nicio similitudine între Catalonia şi Ţinutul Secuiesc
E.B. - - - -
2017-10-07
Actualitate Interna
2

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, consideră că situaţia din Spania privind eventuala independenţă a Cataloniei nu se poate regăsi în România, afirmând că nu vede similitudini între acea regiune şi Ţinutul Secuiesc.

  
Kelemen Hunor a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Arad, dacă din punctul său de vedere există similitudini între situaţia regiunii Catalonia şi Ţinutul Secuisc.

 

"Cei din Catalogia niciodată nu au spus şi nu au acceptat că ar fi o minoritate. Ei nu au ţară de origine, ei se consideră o naţiune. Maghiarii din România, indiferent ce au propus, autonomie culturală sau autonomie regională, orice deziderat în 27 de ani a fost formulat în interiorul statului român. Niciodată nu am pronunţat segregaţionism sau separatism”, a spus Kelemen Hunor, citat de News.ro.

 

El a adăugat că UDMR a apelat tot timpul la "mijloace parlamentare, mijloacele legislative şi dialog” în încercarea de a obţine "acele drepturi şi deziderate de care maghiarii au nevoie ca să rămână pe pământul natal şi ca să îşi păstreze identitatea”.

 

"Deci nu există nicio similitudine (cu regiunea Catalonia). Sigur, eu nu pot să opresc pe nimeni să vorbească ceea ce doreşte, e dreptul constituţional al fiecăruia să se facă de râs singur, aici nu putem să dăm noi o mână de ajutor”, a mai spus Kelemen Hunor.

TAGS : Kelemen Hunor Tinutul Secuiesc Catalonial legatura similitudine
Comentarii
Theodor Iliescu 2017-10-08
Domnule Hunor - Nici nu poate fi cea mai slaba comparatie ! Covasna si Harghita nu produc - impreune - anual nici macar 1 mild. lei ! Daca v-ati declara independenta ati muri de foame ! La voi "numai gura" este de baza ! Regret, dar as zice ca e mai bine cum stati - Ca romanii sunt totusi oameni buni ! Daca imi aduc aminte cum va caracterizau ungurii din Cluj sau Timisoara pe voi secuii .... Mai bine tac ! Deci sa traim inca multe secole impreuna - dar nu sub steagul Budapestei ! - care n-a fost mama buna nici pentru romani, nici pentru secui -
Marius Nicolescu 2017-10-07
Sa va fie rusine tovarasi maghiari.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3301
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22