Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Londra: Mai mulți răniți după ce o mașină a intrat în mulţime la Muzeul de Istorie Naturală
E.B. - - - -
2017-10-07
International
0

Poliția londoneză a anunțat sâmbătă că mai mulți trecători au fost răniți în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din oraș.

  


UPDATE: Serviciul de ambulanță din Londra a anunțat sâmbătă că 11 persoane au primit îngrijiri medicale, în special pentru răni la cap și picioare, după ce un automobil a intrat pe trotuar și a lovit mai mulți pietoni în apropierea Muzeului de Istorie Naturală.

 

Incidentul a avut loc la ora locală 14.30 (16.30 ora României). Poliția a comunicat inițial că exclude ipoteza unui atac terorist, dar ulterior a revenit și a anunțat că nu exclude nicio posibilitate. În cele din urmă, Scotland Yard — poliția judiciară din Londra — a difuzat în rețeaua Twitter un mesaj în care precizează că ancheta vizează doar un accident rutier.

 

"Am trimis la fața locului multe resurse, inclusiv echipa noastră de reacție în zonele periculoase, echipaje de ambulanță, paramedici în automobile de intervenție rapidă și agenți de intervenție", a declarat directorul adjunct al operațiunilor, Peter McKenna, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

 

Șoferul implicat în incident a fost reținut inițial de persoane din apropiere, apoi preluat de forțele de ordine, afirmă Xinhua, fără a preciza sursa relatării. Aceeași agenție de presă informează că poliția a izolat zona muzeelor din apropiere. 

 

********************

 

Un bărbat a fost arestat la locul incidentului (în foto, cel imobilizat), transmite Reuters (preluată de Agerpres), care amintește că presa britanică a relatat că o mașină a pătruns pe trotuarul din fața muzeului.


Poliția a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune și a menționat că anchetează cazul.

 

Potrivit EFE, poliția metropolitană nu a făcut încă referire la un posibil act terorist.


"Investigațiile pentru stabilirea circumstanțelor și a motivului sunt în curs de desfășurare", a anunțat poliția. În declarația poliției londoneze se mai menționa că la fața locului se află agenți de poliție și că a fost solicitat și serviciul de ambulanță din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului.


Muzeul de Istorie Naturală din Londra cooperează cu poliția după "un incident serios" în fața clădirii și că va furniza mai multe informații mai târziu, conform paginii de Twitter a muzeului

 

Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reutersaccesul în clădire este interzis și că cei aflați deja în muzeu sunt scoși afară printr-o ieșire secundară.


Reuters amintește că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanți este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule.


În martie, un bărbat a intrat cu mașina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un polițist de la Parlamentul britanic.


Trei militanți islamiști au intrat în trecători cu mașina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întâmplare oameni în restaurantele și barurile din zonă, ucigând opt persoane, iar în aceeași lună o camionetă a intrat în mulțimea de credincioși din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldându-se cu un mort

TAGS : Londra atac raniti masina multime muzeu Istorie Naturala
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2885
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22