Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Barcelona: sute de mii de oameni, în stradă, împotriva independenţei Cataloniei
Dora Vulcan - - - -
2017-10-09
International
1

Sute de mii de oameni au iesit in strada, duminica, la Barcelona, intr-un miting de proportii impotriva independentei Cataloniei. Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, intr-un discurs rostit la miting, ca "nicio conspiratie separatista nu va distruge democratia spaniola", relateaza AFP.

 

 

 

 "Democratia spaniola este aici pentru a ramane aici si nicio conspiratie separatista nu o va distruge", a afirmat Mario Vargas Llosa, care a tinut sa aduca si un omagiu Barcelonei, "capitala spaniola a culturii", transmite Hotnews.ro.

 

Mitingul de proportii din Barcelona vine la o saptamana dupa referendumul pentru independenta Cataloniei, care a declansat o criza politica fara precedent in Spania in ultimii 40 de ani.

 

"Traiasca Catalonia!", "Traiasca Spania", au scandat sutele de mii de manifestanti, care au adus la miting mii de drapele ale Spaniei, Cataloniei si Uniunii Europene.

 

 

Zeci de mii de oameni au manifestat si sambata in mai multe orase din Spania, cerand un dialog intre guvernul de la Madrid si cel provincial, de la Barcelona, pentru a pune capat crizei politice.

 

Premierul provinciei Catalonia, Carles Puigdemont, urmeaza sa se adreseze marti parlamentului regional, iar ulterior forul legislativ ar putea discuta declararea independentei.

 

Premirul Mariano Rajoy a afirmat ca 4.000 de politisti trimisi in Catalonia cu ocazia referendumului pentru independenta de duminica trecuta vor ramane in provincie pana la incheierea crizei. Interventiile politiei impotriva secesionistilor s-au soldat cu aproximativ 900 de raniti. In ciuda eforturilor autoritatilor spaniole de a bloca desfasurarea consultarii populare, au votat peste 2,2 milioane din cei 5,3 milioane de cetateni ai provinciei, iar 90% din voturi au fost pentru secesiunea fata de Spania.

TAGS : spania catalonia referendum independenta barcelona miting antiindependenta
Comentarii
Camelian Propinatiu 2017-10-09
Separatistii catalani au dat o lovitura teribila societatii deschise, pentru ca parlamentele europenilor vor acorda de acum înainte cu multa prudenta si cu restrictii birocratice diferitele elemente de autonomie regionala.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1979
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22