Barcelona: sute de mii de oameni, în stradă, împotriva independenţei Cataloniei

Dora Vulcan | 09.10.2017

Sute de mii de oameni au iesit in strada, duminica, la Barcelona, intr-un miting de proportii impotriva independentei Cataloniei. Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, intr-un discurs rostit la miting, ca "nicio conspiratie separatista nu va distruge democratia spaniola", relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Democratia spaniola este aici pentru a ramane aici si nicio conspiratie separatista nu o va distruge", a afirmat Mario Vargas Llosa, care a tinut sa aduca si un omagiu Barcelonei, "capitala spaniola a culturii", transmite Hotnews.ro.

 

Mitingul de proportii din Barcelona vine la o saptamana dupa referendumul pentru independenta Cataloniei, care a declansat o criza politica fara precedent in Spania in ultimii 40 de ani.

 

"Traiasca Catalonia!", "Traiasca Spania", au scandat sutele de mii de manifestanti, care au adus la miting mii de drapele ale Spaniei, Cataloniei si Uniunii Europene.

 

 

Zeci de mii de oameni au manifestat si sambata in mai multe orase din Spania, cerand un dialog intre guvernul de la Madrid si cel provincial, de la Barcelona, pentru a pune capat crizei politice.

 

Premierul provinciei Catalonia, Carles Puigdemont, urmeaza sa se adreseze marti parlamentului regional, iar ulterior forul legislativ ar putea discuta declararea independentei.

 

Premirul Mariano Rajoy a afirmat ca 4.000 de politisti trimisi in Catalonia cu ocazia referendumului pentru independenta de duminica trecuta vor ramane in provincie pana la incheierea crizei. Interventiile politiei impotriva secesionistilor s-au soldat cu aproximativ 900 de raniti. In ciuda eforturilor autoritatilor spaniole de a bloca desfasurarea consultarii populare, au votat peste 2,2 milioane din cei 5,3 milioane de cetateni ai provinciei, iar 90% din voturi au fost pentru secesiunea fata de Spania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22