Nobel pentru Economie: Richard H. Thaler - pentru înţelegerea psihologică a economiei

Dora Vulcan | 09.10.2017

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, americanului Richard H. Thaler pentru activitatea sa în domeniul economiei comportamentale, axată pe" înțelegerea psihologiei economiei", transmite DPA, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Teoria sa explică “modul în care oamenii simplifică luarea deciziilor financiare prin formarea unor zone separate în mintea lor, concentrându-se asupra impactului redus al fiecărei decizii individuale, mai degrabă decât asupra efectului său global, a declarat Academia Regală de Științe din Suedia, citează CNN Money.

 

Fundația Nobel a informat că recompensa financiară pe care o vor primi laureații de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare față de suma de anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoțit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

 

În 2016, premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart și finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuția lor la teoria contractului.

 

În mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economiști însă în 2015 un singur cercetător, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării.

 

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22