Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Madridul refuză ancheta Consiliului Europei legată de brutalitatea poliției în Catalonia
E.B. - - - -
2017-10-09
International
1

Guvernul spaniol se opune categoric solicitării Consiliului Europei în vederea unei anchete independente urgente cu privire la acuzațiile referitoare la comportamentul brutal al poliției la referendumul organizat la 1 octombrie în Catalonia.

  

Informaţia aparţine comisarului pentru drepturile omului Nils Muiznieks, citat de AFP, preluată de Agerpres.


"Convocarea acestui referendum a fost declarată ilegală de Tribunalul Constituțional, care a cerut autorităților să blocheze orice inițiativă care contravine acestei decizii", a subliniat Juan Ignacio Alvarez, ministrul de interne spaniol, în răspunsul său adresat în 6 octombrie comisarului Nils Muiznieks.


"Forțele de securitate au acționat într-o manieră prudentă, potrivită și proporționată, având ca obiectiv să facă să fie respectată legea și să protejeze drepturile și libertățile cetățenilor", a adăugat ministrul.


"Nicio democrație nu poate accepta amenințarea la adresa ordinii constituționale și a integrității sale teritoriale care constituie voința de a impune prin forță un proiect de separare", a conchis el, insistând asupra "susținerii de către Spania a acțiunii Consiliului Europei pentru apărarea drepturilor omului, democrația pluralistă și preeminența dreptului".


Nils Muiznieks ceruse în 4 octombrie autorităților spaniole să realizeze urgent o anchetă independentă cu privire la acuzațiile vizând brutalitatea poliției în timpul intervențiilor acesteia la 1 octombrie cu scopul de a "preveni o escaladare a tensiunilor și a violenței" în Catalonia. 

 

TAGS : Spania CE Catalonia ancheta brutalitate politie referendum
Comentarii
Darie 2017-10-09
Spania nu are altă opțiune decât să lupte până la ultimul spaniol pentru integritatea ei teritorială. Se fac declarații clare și publice pentru ruperea teritorilului spaniol. Catalonii nu sunt în nici un fel discriminați. Nu există satisfacție colectivă mai mare pentru un grup ce se știe minoritar, decât satisfacția pe care o încearcă minoritatea la perspectiva de umilire a majorității. „Ancheta Consiliului Europei”? Consiliul Europei e Germania. Germania e mare, reunită și frumoasă astăzi, da. Alții nu! Și, probabil că nu sunt destui...
Total 1 comments.
Mai multe din International
1636
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22