Moțiunea pe Sănătate, respinsă. Ministrul Bodog le face promisiuni manifestanților

Dora Vulcan | 11.10.2017

Motiunea "PSD dauneaza grav sanatatii", semnata de 102 parlamentari ai PNL, USR si PMP, va fi votată de Camera Deputaţilor. Semnatarii ii cer premierului demiterea ministrului Sanatatii. UDMR a anunţat că se va abţine de la vot. Federaţia Ambulanţa va picheta ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - O delegație a sindicaliștilor de la Federația Națională Sindicală Ambulanța, condusă de președintele Gheorghe Chiș, a intrat, miercuri la prânz, la discuții cu reprezentații Ministerului Sănătății, anunţă Agerpres.

 

UPDATE: Moţiunea simplă pe Sănătate a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor. Ministrul Florian Bodog a ieşit în stradă şi li s-a adresat manifestanţilor mobilizaţi de sindicatul Ambulanţa. El a invocat o agendă care-l obligă să ajungă la minister şi le-a dat asigurări că nemulţumirile lor vor fi soluţionate. Nu vor fi micşorate salariile, i-a asigurat el pe manifestanţi. "Nu ne interesează salariile" - i s-a strigat din mulţime. Bodog le-a dat asigurări că va găsi o soluţie pentru a nu le fi afectate nici sporurile. Ca element de culoare: Dragnea susţine că ar fi votat din greşeală în favoare moţiunii, implicit în favoarea demiterii ministrului Sănătăţii Florian Bodog. 

 

 

Motiunea intitulata "PSD dauneaza grav sanatatii", semnata de 102 parlamentari ai PNL, USR si PMP, a fost supusa miercuri votului in plenul Camerei Deputatilor. Semnatarii ii cer premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, fiind invocate criza vaccinurilor, nefinalizarea constructiei unor spitale sau "farsa salariilor ca afara", si spun ca mandatul lui Bodog a fost caracterizat de ezitari, de amanari si de o lipsa totala de decizie, scrie Agerpres.

 

Deputații UDMR se vor abține la votul privind moțiunea simplă pe Sănătate, a anunțat parlamentarul Vass Levente. "Ajung unui prim-ministru sau chiar unui ministru al Sănătății nouă luni să-și realizeze programul?", a explicat reprezentantul UDMR.

 

Prezent la dezbaterea motiunii simple, marti, in Camera Deputatilor, ministrul Florian Bodog a sustinut ca sistemul de sanatate romanesc ar fi fost departe daca fiecare dintre cei care au detinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un pas catre interesul pacientilor.

 

"Nu sunt ministrul perfect si cred ca niciun ministru nu este prefect, pentru ca nu exista politician perfect. Sunt medic insa si, de aceea, stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor. Daca fiecare ministru al Sanatatii, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un singur pas catre interesul pacientilor, astazi, am fi fost departe, dar unii s-au multumit sa-si masoare mandatul in like-uri pe Facebook, in timp ce proiecte importante in Sanatate au fost blocate. E usor sa depui motiune pentru proiectele pe care nu le duci la indeplinire", a declarat Florian Bodog de la tribuna Camerei Deputatilor.

 

Ministrul Sanatatii a mai spus ca s-au facut "pasi importanti" pentru constructia spitalelor regionale de la Craiova, Iasi si Cluj-Napoca.

 

Deputatii PNL, USR si PMP, i-au cerut din nou demisia ministrului Sanatatii, inclusiv pe motiv ca acesta este acuzat ca si-a plagiat lucrarea de doctorat.

 

"PNL va cere demisia domnule ministru al Sanatatii si, in acelasi timp, va solicitam expres ca prima dumneavoastra explicatie de la aceasta tribuna sa fie referitoare la acuzatiile de plagiat. Nu puteti pleca din Parlamentul Romaniei pana nu explicati daca ati plagiat sau nu ati plagiat in lucrarea dumneavoastra de doctorat. Nu mai aveti niciun fel de autoritate in domeniul pe care il conduceti, sunt copii care au murit cu zile in Romania si dumneavoastra nu aveti vocatia raspunderii. Nimeni nu raspunde pentru faradelegile din Sanatate si credem ca pe lista de remaniere a premierului Tudose, in cazul in care nu demisionati, ar trebui sa va aflati domnule ministru al Sanatatii cu prioritate", a declarat liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

 

"Domnule ministru, recunosc ca nu ma bucur ca va intalnesc astazi, aici, eu si alte milioane de romani am fi preferat sa fiti la minister, in prima linie, luptand, asa cum ati promis, cu problemele sistemului de sanatate, luptand cu epidemia de rujeola, o situatie dezastruoasa a spitalelor judetene, cu lipsa de bani si de personal, cu Casa de Asigurari care fura de la pacienti, cu proiectul spitalelor regionale, cu cresterile salariale pe care le-ati promis. Dumneavoastra ati fost, in schimb, in prima linie, intr-o singura lupta, cea a plagiatului. (...) Cred ca este un motiv suficient pentru a demisiona din functia de ministru", a declarat la randul sau deputatul USR Rares Pop, citat de Agerpres.

 

"PMP acorda, domnule ministru, cartonasul rosu pentru activitatea de pana acum a Ministerului Sanatatii si va vota aceasta motiune", a spus si deputatul PMP Petru Movila.

 

 

 

Federatia Sindicala Ambulanta pichetează ministerele Muncii, Sanatatii si Finantelor

 

 

 

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa (FNSAR) va picheta miercuri Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor Publice. 

 

 

Sindicaliştii sunt nemultumiti de posibila scadere a veniturilor lunare incepand cu 1 ianuarie 2018, de situatia si starea parcului de ambulante si de deficitul de personal in serviciile publice de ambulanţă, transmite Hotnews.ro.

 

 

Potrivit unui comunicat al FNSAR, protestatarii vor picheta ministerul Muncii si Justitiei Sociale, de la ora 10:30 la 11:30. Urmeaza pichetarea ministerului Sanatatii,  de la ora 11:30 la 12:30. Protestatarii se vor deplasa in coloana din strada Cristian Popisteanu, la ora 12:30, cu iesire pe Calea Victoriei, Piata Natiunilor Unite, B-dul Natiunilor Unite, B-dul Libertatii si Piata Constitutiei. Sosirea in Piata Constitutiei va fi la ora 13:15 cu finalizarea actiunii la ora 14:15.

 

Actiunile lor de protest au fost declansate, pe o perioada nedeterminata, inca de acum 5 zile, de cand pe toate ambulantele operative a fost afisat mesajul "PROTEST NATIONAL", iar personalul operativ, TESA si muncitorii membri in organizatiile sindicale apartinand FNSAR poarta panglici albe, pe echipamentul de lucru.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22