Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iulian Tănase lansează „Melciclopedia. Povestea Melcului Prinţ”
- - - -
2017-10-12
Cultura
0

2017 / 10 / 18

Editura Nemira vă invită miercuri, 18 octombrie, de la ora 19.00, la Cafeneaua Cărtureşti Verona, la evenimentul de lansare a romanului „Melciclopedia. Povestea Melcului Prinţ”, de Iulian Tănase & ilustraţii de Mircea Pop.
Invitaţi: Ana Nicolau, Laura Câlţea, Marius Chivu 

„Melciclopedia. Povestea Melcului Prinţ” surprinde prin jocuri de cuvinte şi trimiteri culturale nesiguranţa, curiozitatea şi fragilitatea într-o poveste ingenioasă, în care imaginaţia se împleteşte cu spiritul ludic. 
Într-o dimineaţă de toamnă, Melcul Prinţ şi-a dat seama că nu ştie cine este. Convins că fiecare dintre noi este mai mult decât un simplu nume, porneşte în aventura vieţii sale, cea mai mare aventură a oricărui erou: descoperirea de sine. Călare pe un melcteorit ajunge în Melxopotamia, o ţară a cărei formă de guvernământ este anarhia constituţională şi a cărei economie se bazează pe industria melcalurgică, pe industria constructoare de melcomotive, dar şi pe ploile de melcteoriţi.

Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moineşti, Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în 1999, şi Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Caţavencu (1997-2010) şi Kamikaze(2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla, fiind în prezent gazda unui matinal de weekend intitulat Războiul Sfârşitului Săptămânii.
Este profesor de creative writing şi antrenor de storytelling pentru copii şi adulţi.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1991
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22