Coalitia nu mai vrea proiectul lui Toader. Legile justitiei, prin initiativa a parlamentului

I.m. | 13.10.2017

Liderii coalitiei de guvernare au decis sa nu mai astepte ca legile Justitiei sa fie asumate de Guvern si trimise apoi in Parlament, ci sa fie modificate printr-un proiect de lege facut de parlamentarii PSD-ALDE, transmite HotNews.

Pe aceeași temă

 

 

 Potrivit informatiilor revistei 22, legile ar urma sa fie elaborate de comisia juridica a Senatului a carei presedinte este Serban Nicolae, un cunoscut adversar al DNA, promotor al teroriei “ statului paralel” si “binomului”.

 

Decizia ar fi fost luata din cauza neincrederii ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va trimite “ in timp util” legile in parlament in forma dorita de PSD-ALDE, sustine sursele noastre.

 

”Decizia pe care am luat-o a fost că vom promova Legile Justiţiei ca iniţiativă parlamentară, nu vor mai fi iniţiate de Guvern”, au declarat surse din conducerea PSD, potrivit Mediafax.

 

Dupa cea de-a doua sedinta a CEx de vineri Liviu Dragnea a declarat ca luni in coalitiei se va decide asupra  mai multor proiecte de lege, “daca le vom initia in Parlament sau prin procedura guvernamentala - legile justitiei, parteneriatul public-privat si fondul suveran de dezvoltare”.
 

“Dorinta noastra este ca in aceasta sesiune parlamentara sa le putem aproba", a mai adaugat Dragnea

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara la Antena 3, ca, in opinia sa, legile Justitiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultari si dezbateri in comisii. "Ca sa nu ne mai chinuim, eu cred ca legile Justitiei ar trebui duse direct la Parlament, sa faca consultari, sa se duca in Comisii", a afirmat Tudose.


In ceea ce priveste Inspectia Judiciara, premierul a spus ca este necesara o dubla subordonare.

"In mod normal, Inspectia Juridica ar trebui sa fie un organism independent. Numai ca cine ii numeste? Si atunci, poate aparea subordonarea. Poate veni cineva cu o solutie. Trebuie si un anumit control apoi - daca oamenii aia superbi care sunt pusi o iau razna? O solutie.... am vorbit cu domnul Toader sa incercam sa imaginam o dubla cheie, sa nu fie doar mana cuiva, ci si a altcuiva, iar daca ambele decid ca lucrurile au luat-o razna, sa poata interveni. Teoretic, inca legile justitiei nu sunt la Guvern, asteapta niste avize, Comisia de la Venetia se intruneste parca abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul si-o asuma", a afirmat premierul.



El a mai spus ca sustine legea raspunderii magistratilor, dar intr-o anumita forma.

"Nu in ideea de a le pune hat, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu sa facem un capastru. Luam la intamplare un magistrat, cand numara spetele in zeci, sute de dosare, e o problema, nu poti sa faci asta fara sa faci o greseala", a mai spus Tudose.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22