Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coalitia nu mai vrea proiectul lui Toader. Legile justitiei, prin initiativa a parlamentului
I.M. - - - -
2017-10-13
Actualitate Interna
0

Liderii coalitiei de guvernare au decis sa nu mai astepte ca legile Justitiei sa fie asumate de Guvern si trimise apoi in Parlament, ci sa fie modificate printr-un proiect de lege facut de parlamentarii PSD-ALDE, transmite HotNews.

 

 

 Potrivit informatiilor revistei 22, legile ar urma sa fie elaborate de comisia juridica a Senatului a carei presedinte este Serban Nicolae, un cunoscut adversar al DNA, promotor al teroriei “ statului paralel” si “binomului”.

 

Decizia ar fi fost luata din cauza neincrederii ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va trimite “ in timp util” legile in parlament in forma dorita de PSD-ALDE, sustine sursele noastre.

 

”Decizia pe care am luat-o a fost că vom promova Legile Justiţiei ca iniţiativă parlamentară, nu vor mai fi iniţiate de Guvern”, au declarat surse din conducerea PSD, potrivit Mediafax.

 

Dupa cea de-a doua sedinta a CEx de vineri Liviu Dragnea a declarat ca luni in coalitiei se va decide asupra  mai multor proiecte de lege, “daca le vom initia in Parlament sau prin procedura guvernamentala - legile justitiei, parteneriatul public-privat si fondul suveran de dezvoltare”.
 

“Dorinta noastra este ca in aceasta sesiune parlamentara sa le putem aproba", a mai adaugat Dragnea

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara la Antena 3, ca, in opinia sa, legile Justitiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultari si dezbateri in comisii. "Ca sa nu ne mai chinuim, eu cred ca legile Justitiei ar trebui duse direct la Parlament, sa faca consultari, sa se duca in Comisii", a afirmat Tudose.


In ceea ce priveste Inspectia Judiciara, premierul a spus ca este necesara o dubla subordonare.

"In mod normal, Inspectia Juridica ar trebui sa fie un organism independent. Numai ca cine ii numeste? Si atunci, poate aparea subordonarea. Poate veni cineva cu o solutie. Trebuie si un anumit control apoi - daca oamenii aia superbi care sunt pusi o iau razna? O solutie.... am vorbit cu domnul Toader sa incercam sa imaginam o dubla cheie, sa nu fie doar mana cuiva, ci si a altcuiva, iar daca ambele decid ca lucrurile au luat-o razna, sa poata interveni. Teoretic, inca legile justitiei nu sunt la Guvern, asteapta niste avize, Comisia de la Venetia se intruneste parca abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul si-o asuma", a afirmat premierul.El a mai spus ca sustine legea raspunderii magistratilor, dar intr-o anumita forma.

"Nu in ideea de a le pune hat, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu sa facem un capastru. Luam la intamplare un magistrat, cand numara spetele in zeci, sute de dosare, e o problema, nu poti sa faci asta fara sa faci o greseala", a mai spus Tudose.

TAGS : tudorel toader legile justitiei inspectie judiciara dragnea tudose guvern parlament
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5351
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22