Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Elevul acuzat de propagandă pentru ISIS, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare
Dora Vulcan - - - -
2017-10-14
Actualitate Interna
1

Curtea Supremă a respins apelul declarat de Luigi Boicea (19 ani) impotriva sentintei Curții de Apel Craiova, care l-a condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru propaganda pro ISIS si participare la sedintele de instruire online pentru comiterea de acte teroriste.

 

 

 

Lui Boicea i se va deduce perioada de circa un an petrecuta deja in arest preventiv, pe durata judecarii procesului, astfel ca va mai executa efectiv in penitenciar o pedeapsa de 2 ani si 4 luni, scrie Profit.ro.

 

La inceputul lunii mai, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Boicea la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare. Decizia nu a fost definitiva, fiind atacta cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Luigi Constantin Boicea, in varsta de 17 ani, se afla in arest preventiv, dupa ce, in luna decembrie 2016, procurorii si ofiterii DIICOT au descins in locuinta familiei acestuia, acuzat ca facea propaganda pe internet gruparii teroriste ISIS.

 

Acesta a renuntat si la religia crestin-ortodoxa, frecventand o moschee din municipiul Craiova. Anchetatorii l-au acuzat pe Boicea de pregatire in vederea folosirii armelor de foc si a dispozitivelor explozive in scopul comiterii unui act de terorism.

TAGS : curtea suprema luigi boicea condamnare definitiva propaganda isis
Comentarii
?????? 2017-10-15
Considerați că DIICOT a dat "nivelul" la care ,uneori, acționează instituția condusă de Horodniceanu ,responsabilitatea fiind totuși a celor care dau "deciziile" în asemenea "cazuri" ? Care considerați totui că ar fi fost "influența cererii" "pieții" de "specialiști" pregăți în "terorism" ,de la nivelele de conducere ale unor "servicii secrete" , în apariția unor "asemenea cazuri" ? Considerați că "generalul Coldea" și alți cäțiva "specialiști în terorism" ar trebui să îl despăgubească pe băiat pentru "publicitatea" pe care au făcut-o "terorismului" ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2108
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22