Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a dormit afară, în sprijinul celor fără adăpost

Dora Vulcan | 14.10.2017

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă într-un sac de dormit, afară, alături de câţiva voluntari, în cadrul unui eveniment organizat în sprijinul persoanelor fără adăpost.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Purtând haine lejere şi pregătit cu un sac de dormit, aşa a apărut ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti în locul în care a decis să doarmă sub cerul liber. Astfel a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra unei probleme pe care mulţi o ignoră.

 

 

“Sunt gesturi mici pentru oameni care au nevoi mari. Sunt foarte multe legături, de exemplu, între oamenii fără acoperiş şi probleme sociale precum violenţă domestică, precum alcoolism”, a declarat ambasadorul pentru PRO TV.   Întrebat cât va rezistă, ambasadorul a răspuns hotărât: “Toată noaptea, aici.”

 

 

El spune că este greu de imaginat situaţia în care se află aceste persoane şi că soluţiile pentru acestea sunt complicate, cel mai important fiind să li se acorde atenţie.

 

 

”Din fericire nu am fost în viaţa mea în această situaţie şi un astfel de eveniment cred că este foarte pozitiv, dar inevitabil este artificial. Eu mâine o să întorc acasă, la familia mea, deci este dificil de imaginat situaţia oamenilor fără adăpost, dar cred că astfel de eveniment marchează un respect pentru ei, solidaritate cu ei. (...) Soluţiile din păcate sunt dificil de găsit. Problemele oamenilor fără adăpost sunt complicate. Cel mai important, după părerea mea, este să li se acorde atenţie. Sunt fericit că organizaţii precum Casa Ioana le acordă această atenţie familiilor fără adăpost şi încearcă să înţeleagă situaţia lor. Fiecare familie are o situaţie diferită”, a spus ambasadorul, citat de News.ro și Libertatea.

 

 

 

Prin participarea la acest eveniment de tip ”Sleep Out” al organizaţiei caritabile româno-britanice Casa Ioana, Paul Brummell s-a alăturat World Homeless Action Day (Ziua internaţională dedicată oamenilor fără adăpost), marcată în întreaga lume pe 10 octombrie.

 

 

Între voluntarii care au mai dormit afară se numără şi Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, CEO al British Romanian Chamber of Commerce, şi Ian Tilling, preşedintele organizaţiei caritabile Casa Ioana.

 

 

Ian Tilling a precizat, pentru News.ro, că a cerut acordul municipalităţii de a organiza evenimentul în Piaţa Universităţii, dar a fost refuzat.

 

 

”Am încercat să cerem municipalităţii să ne dea acordul pentru a organiza acest eveniment în Piaţa Universităţii, dar au refuzat. Au privit iniţiativa ca pe o demonstraţie. Dacă este după ora 23.00 este ilegal”, a explicat el, precizând că aşteaptă să participe la eveniment în jur de 30 de voluntari şi că a pregătit câţiva saci de dormit de rezervă, pentru cei care nu şi-au adus.

 

 

Evenimentul are scopul de a atrage atenţia asupra situaţiei persoanelor fără adăpost şi de a susţine activitatea fundaţiei Casa Ioana în sprijinul femeilor şi copiilor fără adăpost sau victime ale abuzului domestic.

 

 

 

Numărul persoanelor fără un acoperiş deasupra capului este din ce în ce mai mare.  Sunt peste 5000 de persoane care locuiesc pe străzile din Capitală. Pe lângă ele, sunt persoane care sunt nevoite să stea în locuri supraaglomerate sau la prieteni. Mulţi dintre cei respinşi adesea de societate ascund poveşti de viaţă dureroase.

 

 

Acţiuni asemănătoare de conştientizare au loc în întreagă lume, în preajma zilei de 10 octombrie, de ziua internaţională dedicată oamenilor fără adăpost.

 

 

   

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22