Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


175.000 de persoane s-au închinat la moaștele Cuvioasei Parascheva. Alte 35.000, la rând
Dora Vulcan - - - -
2017-10-15
Actualitate Interna
0

175.000 de pelerini au așteptat și câte 15 ore pentru a se închina la moaștele Cuvioasei Parascheva, depuse la Catedrala Mitropolitana din Iasi, in timp ce la rand asteapta alte 35.000 de persoane. Cozile din jurul mitropoliei se întindeau pe o distanță de câțiva kilometri.

 

 

35.000 de oameni asteapta sa ajunga la racla asezata in curtea Catedralei din Iasi. Centrul orasului este blocat de masini, iar circulatia rutiera se desfasoara cu greutate. Totodata, mai multe strazi din centrul orasului au fost inchise din cauza afluxului ridicat de pelerini. In cele cinci zile de pelerinaj, au trecut pe la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva aproximativ 175.000 de credinciosi, numar record inregistrat in ultimii ani la aceasta sarbatoare religioasa, transmite News.ro.

 

O parte dintre pelerini s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu se mai respecta randul si ca alti credinciosi intra in fata lor, cerand interventia jandarmilor.

 

Peste 300 de persoane au necesitat ingrijiri medicale, iar 41 au fost transportate la spital cu diverse afectiuni. Doar in cursul zilei de sambata, medicii si asistentii prezenti la fata locului au asistat 121 de persoane care aveau nevoie de ajutor si au asigurat transportul la spital pentru 21 dintre acestea, in vederea efectuarii investigatiilor suplimentare.

 

Au fost date peste 60 de amenzi, in valoare totala de peste 5.000 de lei, in principal pentru cersetorie.

 

Cel mai probabil, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor ramane expuse in baldachinul instalat in curtea Catedralei iesene pana duminica seara.

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
480
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22