Rovana Plumb, după audierea în comisia juridică: sunt nevinovată, HG emise sunt legale

Dora Vulcan | 16.10.2017

Deputatul PSD Rovana Plumb, demisionară de la Fonduri Europene după audierea sa la DNA în dosarul Belina, a fost audiată luni de colegii săi din comisia juridică a Camerei Deputaților.

Pe aceeași temă

 

 

Declarațiile făcute de Rovana Plumb la ieșirea de la audieri: 

 

  •  Mi-am expus punctul de vedre împreună cu apărătorul meu. Am subliniat faptul că sunt nevinovată referitor la acuzația pe care o aduce DNA de complicitate la abuz în serviciu, spunând foarte clar și foarte ferm că nu am încălcat legea. În toate activitatea de ministru am acționat cu responsabilitate și bună credință. Nu am acționat ilicit și nu am sprijinit cu premise nelegale vreo persoană.
  • Am subliniat că nu a existat nicio citație sau chemare din partea DNA, am aflat din presă. De asemenea, în tot ceea ce înseamnă dosar l-am parcurs împreună cu domnul avocat și nu există nici un fel de argument care să stea la baza acestei acuzații.
  • Nu vreau să vorbesc pe dosar pentru că sunt în anchetă.
  • Atât prima cât și a doua hotărâre de guvern sunt legate, care au toate avizele și respectă normele și prevederile legale. În ceea ce mă prvește vă spun încă o dată că nu s-a încălcat nicio prevedere legală.
  • Nu, nu mi-am dat demisia la premier, pentru că am aflat din presă. Demisia mi-am dat-o la sugestia premierului.
  • Este adevărat că doamna Pană și Olguța Vasilescu au vrut să-și dea demisia din solidaritate. 

 

 

 

Atunci când dosarul a ajuns la Comisia juridică, unde trebuie întocmit raportul de după audierile în dosarul Belina, președintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a anunțat că deputații din acest for vor solicita 14 zile pentru raportul preliminar și 14 zile pentru raportul final.  Nicolicea a comis astfel o deturnare a scopului întrunirii comisiei: de la evaluare la anchetă, iar pe de altă parte a tergiversat termenul prevăzut de regulamentul Camerei, de la cinci la paisprezece zile, urmând ca votul să fie dat peste 28 de zile.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22